Кіровоградщина: За останню добу зафіксовано 5 загорань на відкритих територіях

Липень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 1067 | Коментарі: 0

Протягом останньої доби на теренах Кіровоградщини виникло 5 пожеж на відкритих територіях. Найбільша кількість загорань зафіксована у Кіровоградському районі.

Так, поблизу с. Грузьке вогонь знищив 2 га пожнивних залишків на полі. На території Первозванівської сільради виникла пожежа 6 м2 господарчої споруди та 100м2 сухої трави. У Голованівському районі, у с. Межирічка згоріло 0.8 га сухої трави на відкритій території. У Новгородківському районі, в с. Новоандріївка зафіксовано пожежу 2 га пожнивних залишків на полі. У мікрорайоні Завадівка м.Кіровограда виникла пожежа 40 м2 сміття на відкритій території. Причина усіх пожеж необережне поводження з вогнем. І хоч як не прикро, але головним винуватцем пожеж, у більшості випадків, є людина.
Громадяни, пам’ятайте! Тепла й суха погода створює найкращі умови для виникнення пожеж. Суха трава швидко займається, навіть від маленької іскри, й тоді – біди не уникнути. Вогонь, особливо у вітряну погоду, з неймовірною швидкістю розповсюджується й знищує все на своєму шляху. А зупинити вогняну стихію самостійно іноді стає просто неможливо.
Від охопленої полум’ям трави можуть загорітися житлові будинки, господарські будівлі, сараї з худобою. Нерідко вогонь переходить на лісові масиви і може прийняти загрозливі розміри, переходячи в торф’яні та лісові пожежі.
З вогнем не можна шуткувати! Навіть найбільша пожежа може початися всього з одного необережно кинутого сірника чи недопалка. Вогонь завжди призводить до непоправних наслідків. А ліквідація загорань сухої трави вимагає значних матеріальних та людських ресурсів. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її загасити!
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool