Кіровоградщина: за оперативним планом «Хвиля» міліція приборкала порушників громадського порядку (ФОТО)

Вересень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1511 | Коментарі: 0

У місті Мала Виска, що на Кіровоградщині, учасники мітингу, який відбувався біля районної державної адміністрації, вдалися до грубих порушень громадського порядку. Працівники міліції негайно вжили заходів щодо припинення протиправних дій громадян.

Саме за таким умовним сценарієм кіровоградські правоохоронці відпрацьовували практичні навички з ліквідації масових заворушень. Оцінювали готовність працівників міліції контролювати громадський порядок під час виникнення подібних ситуацій головний інспектор відділу мобільної роботи територіально-цивільної оборони Головного штабу МВС України підполковник міліції Олександр Вінниченко, заступник начальника управління центрально-територіального командування ВВ МВС України полковник міліції Ігор Янів, начальник Управління МВС в області генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв, а також представники органів державної влади та силових відомств регіону.
- Командно-штабні і тактико-спеціальні навчання за оперативним планом «Хвиля» проходили у два етапи. Участь у них взяли близько 300 правоохоронців, які на достойному рівні виконали поставлені завдання, - розповів заступник начальника УМВС Дмитро Селезньов.
Спочатку працівники міліції розглянули кілька ввідних з можливими варіантами розвитку подій та дії підрозділів ОВС щодо їх припинення. Потім поблизу райвідділу міліції (умовно – райдержадміністрації) особовий склад зведеного загону УМВС з числа служб, підрозділів і міськрайорганів області відточував практичні вміння.
За легендою правопорушники погрожували захопити будівлю райдержадміністрації, також розбили скло вітрин кількох магазинів, розташованих неподалік, та підпалили два кіоски. Після невдалої спроби прорватися у приміщення, хулігани пошкодили вікна першого поверху та почали кидати у бік правоохоронців пляшки і каміння.
У зв’язку з тим, що учасники заходу відмовилися самостійно припинити протиправні дії, працівники міліції негайно вживають заходів щодо ліквідації групового порушення громадського порядку.
Перед центральним входом до адміністративної будівлі правоохоронці, екіпіровані щитами, бронежилетами, касками і гумовими кийками, утворюють ланцюжок. Посилені патрульні групи оточують територію, де виникло заворушення, аби не допустити поширення протиправних дій учасників заходу.
Тим часом працівники міськрайорганів, спецпідрозділів «Беркут» і «Грифон», патрульної служби та військовослужбовці військової частини 3011, поетапно блокують та розосереджують натовп, потім розділяють його на дві частини, найбільш активних порушників вилучають і конвоюють до автозаків.
Працівники УДСНС в області гасять пожежу. Правоохоронці створюють так звані фільтраційні коридори, через які проходять витіснені учасники заходу. Слідчо-оперативна група проводить обшук місцевості й споруд та працює із затриманими особами. Фахівець вибухо-технічної служби НДЕКЦ, який під час огляду місця події виявив саморобний вибуховий пристрій, терміново його знешкоджує.
Учасникам заходу та правоохоронцям, які отримали тілесні ушкодження, працівники відомчої лікарні надають медичну допомогу. Окремих потерпілих госпіталізують. Масове заворушення ліквідовано, але, працівники міліції і надалі посилено патрулюють прилеглу до будівлі територію.
Заступник голови Кіровоградської обласної адміністрації Ярослав Арсірій позитивно оцінив дії працівників органів внутрішніх справ з припинення групових порушень громадського порядку.
- На прикладі сьогоднішніх навчань ми мали можливість переконатися у належному рівні боєздатності працівників міліції, адже вони діяли оперативно та якісно. А, відповідно, злагоджені дії обласної влади й правоохоронців мають попередити ті негативні наслідки, які, на жаль, можуть виникнути у такого роду ситуаціях, - зазначив представник ОДА.

Кіровоградщина: за оперативним планом «Хвиля» міліція приборкала порушників громадського порядку (ФОТО)

Кіровоградщина: за оперативним планом «Хвиля» міліція приборкала порушників громадського порядку (ФОТО)

Кіровоградщина: за оперативним планом «Хвиля» міліція приборкала порушників громадського порядку (ФОТО)

Кіровоградщина: за оперативним планом «Хвиля» міліція приборкала порушників громадського порядку (ФОТО)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool