Кіровоградщина: за фактом порушення законодавствa у сфері охорони здоров’я розпочато 4 кримінальні провадження

Липень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Розтрату бюджетних коштів призначених для реконструкції фельдшерсько-акушерського пункту в смт. Лісове виявила прокуратура при здійсненні нагляду за додержанням та застосуванням законів у сфері охорони здоров’я.

За вказаним фактом прокурором Олександрівського району розпочато кримінальне провадження. Службовим особам лікувального закладу інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
Окрім розтрати бюджетних коштів прокурори Кіровоградщини поточного року реагували на порушення права на безоплатну медичну допомогу, неналежне фінансування програм в сфері охорони здоров’я, факти неналежного надання медичної допомоги, порушення вимог законодавства про благодійництво в органах охорони здоров’я, вчинення посадовцями медичних закладів корупційних порушень.
Загалом, за фактом порушення законодавство у сфері охорони здоров’я розпочато 4 кримінальні провадження. За результатами розгляду документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 18 посадових осіб органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, в тому числі 15 – працівників органів державного контролю.

Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool