Кіровоградщина: з початку року сталося 27 дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх

Серпень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 792 | Коментарі: 0

Дорожньо-транспортні події відбуваються щодня. Руйнуються долі, гинуть люди.

Дорослі самі відповідають за свої вчинки та дії. Коли ж під колеса автомобіля потрапляє дитина – це страшне лихо, винні в якому ми, дорослі. Не давали відповідних настанов малюку, не застерегли! У навчанні неповнолітнього безпечній поведінці на дорозі беруть участь батьки, школа, Державтоінспекція, всі оточуючі. І якщо з цього ланцюга випадають деякі ланки – недалеко до біди!
Діти – це губки, котрі жадібно всмоктують світ, який пізнають. «Тягнучи» через дорогу дитину, мама чи тато часто не думають, що дитина виросте і буде робити те ж саме. Своїм прикладом ви показуєте своєму малюку, як потрібно поводитись, в тому числі на небезпечній дорозі.
Водіям транспортних засобів потрібно пам’ятати, що у дітей до певного віку присутній тунельний зір, тобто вони добре бачать тільки вперед. Наближаючись до дитини переконайтеся в тому, що вона вас помітила, попередьте її, у крайньому випадку, звуковим сигналом. Варто зазначити, що психологія поведінки дітей непередбачувана. Вони можуть навіть останньої миті побігти через дорогу.
З початку року сталося 27 дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх, у п’яти випадках винні самі діти. В цих аваріях травми різного ступеню тяжкості отримали 29 неповнолітніх, ще троє – загинули.
Державтоінспекція нагадує! Шановні дорослі учасники дорожнього руху! Літні шкільні канікули тривають. Пам’ятайте, що від нас з вами залежить життя та здоров’я наших малюків! Не забувайте про те, що правила поведінки на вулицях і дорогах важливо прищеплювати з раннього дитинства! Лише спільними зусиллями ми збережемо життя та здоров’я наших дітей під час їх участі у дорожньому русі!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool