Кіровоградщина: водій-утікач рухався прямо на працівника ДАІ

Грудень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 918 | Коментарі: 0

19 грудня 2013 року на території м. Новоукраїнка проводилося відпрацювання міста, спрямоване на профілактику дорожньо-транспортного травматизму та незаконних заволодінь транспортними засобами.

Під час патрулювання на вул. Леніна, працівниками ДАІ був помічений автомобіль АЗЛК-2140, який від’їхав від краю проїзної частини без увімкнення покажчика повороту. З метою припинення порушення ПДР України працівниками ДАІ була здійснена спроба зупинити вищевказаний автомобіль за допомогою жезла, але водій дану вимогу проігнорував та, збільшивши швидкість, попрямував далі. Працівники ДАІ почали переслідувати втікача, увімкнувши проблискові маячки синього і червоного кольорів, включивши звукову сигналізацію та через гучномовець вимагаючи водія зупинитись.
Прямуючи вулицею Леніна водій автомобіля АЗЛК раптово здійснив заїзд на тротуар, скеровуючи автомобіль до в’їзних воріт одного з будинків, де створив загрозу життю і здоров’ю трьох громадян, які у цей час рухалися тротуаром. Біля воріт уже знаходився працівник ДАІ, і враховуючи те, що водій-утікач рухався прямо на нього, створюючи реальну загрозу його життю і здоров’ю, інспектор, відповідно до вимог ст. 15 Закону України «Про міліцію» здійснив один постріл з табельної вогнепальної зброї в напрямку переднього лівого колеса з метою примусової зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження.
Після чого автомобіль було заблоковано, а водія затримано. Водієм виявився житель м. Новоукраїнки 1992 року народження. Під час затримання утікача, з території домоволодіння, розташованого поруч, вийшли невідомі, серед яких була 15-річна дівчина, яка поводила себе агресивно, хапала працівників ДАІ за форменний одяг, намагалася вчинити бійку та пошкодила службовий автомобіль. Для врегулювання ситуації, що склалася, працівники ДАІ визвали підкріплення, а водія-втікача доставили до Новоукраїнського районного територіального медичного об’єднання, де в результаті медичного огляду встановлено, що молодий чоловік був у стані алкогольного сп’яніння.
На місце події виїжджали керівництво УДАІ УМВС України в Кіровоградській області, керівництво УМВС України в Кіровоградській області та працівники прокуратури області.
За даним фактом проводиться перевірка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool