Кіровоградщина: виявлено порушення при оздоровленні дітей

Серпень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 929 | Коментарі: 0

Прокурорські перевірки засвідчили, що забезпечення дітей шкільного віку оздоровленням на 87 % досягнуто завдяки їхньому перебуванню у таборах на базі навчальних закладів, що не відповідає цілям та завданням оздоровлення та Закону України.

Виявлено й інші численні порушення Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».
Зокрема, розроблені сільськими та селищними радами Петрівського району програми по оздоровленню неповнолітніх не були ефективними та не сприяли зміцненню здоров’я та належній організації їх відпочинку. За вказане, вісім посадовців притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Окрім того, прокурор району домігся виділення додаткових дев’яти тисяч гривень на оздоровлення дітей.
Під час оздоровчої компанії допускалися порушення прав дітей пільгової категорії. До прикладу, Управлінням охорони здоров’я Долинської райдержадміністрації забезпечено путівками на санаторно-курортне лікування двох дітей, які не перебувають на обліку як інваліди. Видача путівок здійснювалася без збору усіх необхідних документів. Діти перед направленням до закладів не проходили медичного огляду.
Органами соціального захисту Кіровоградського району оздоровлено лише одну дитину-інваліда та жодної дитини постраждалої від Чорнобильської катастрофи. Поза увагою управління залишились і діти, які перебувають на диспансерному обліку. Крім того, вказаним органом не об’єктивно розподілено путівки за рахунок державних коштів, виділених на оздоровлення та відпочинок дітей, які є відмінниками навчання.
Керівник одного з танцювальних колективів відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради вчинив кримінальне порушення під час підбору кандидатур із числа талановитих дітей на оздоровлення за бюджетні кошти. Вказана особа, склала завідомо підробний офіційний документ, який засвідчив нагородження неповнолітньої призовими місцями у конкурсах, з метою незаконного надання неповнолітній безоплатної путівки для оздоровлення. Дії керівника кваліфіковано за ч.2 ст. 358 КК України. Досудове розслідування триває.
Загалом, за результатами перевірок органами прокуратури області розпочато 2 кримінальних провадження. Внесено 54 подання, за наслідками розгляду яких на даний час до дисциплінарної відповідальності притягнуто 28 посадовців, частина документів перебуває на розгляді. Відшкодовано 33 тис. грн. Ініційовано виплату понад 190 тис. коштів на фінансування оздоровлення.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool