Кіровоградщина: Віктор Федорчак звертається до мешканців області

Серпень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 907 | Коментарі: 0

Ліс по праву вважається «зеленими легенями» планети.

За надзвичайно спекотної погоди найбільшої шкоди лісам завдають пожежі, у дев’яноста відсотків яких винна людина. І тільки сім-вісім відсотків лісових пожеж є результатом природних явищ - блискавок, самозаймання сухої рослинності під час тривалого періоду сухої та спекотної погоди.
Гори сміття, залишені вогнища, легковажно кинутий сірник чи недопалок – такою нерідко є людська «вдячність» за відпочинок на природі. Непоправної шкоди завдає і безконтрольне випалювання сухої рослинності, спалювання сміття на ділянках, прилеглих до лісових масивів.
Тому звертаюся до вас із настійним проханням не порушувати обмеження щодо в’їзду до лісових насаджень у період найвищого класу пожежної небезпеки, який оголошується найспекотнішої пори року.
В іншому разі, відпочиваючи у лісі, розпалюйте вогонь лише у дозволених місцях, не забувайте правильно облаштовувати місце для багаття. Бажано це робити біля річки чи будь-якої водойми, на відкритих галявинах, де немає хвойного молодняку, сухого гілля, хвойної, трав'яної чи листяної підстилки. Не ламайте кущів та гілок дерев. Багаття не повинно бути великим: полум’я може пошкодити рослинність, викликати лісову пожежу. Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою, та засипте місце землею. Землю потрібно щільно притоптати. Органічні рештки закопайте у лісі, а використані пластикові пакети та пляшки, порожній скляний посуд заберіть із собою та викиньте на смітник.
Будьте бережливі у ставленні до лісу і не забувайте про власну безпеку.

Начальник У ДСНС України
у Кіровоградській області
генерал-майор служби цивільного захисту
Віктор ФЕДОРЧАК

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool