Кіровоградщина: викрили конверт-центр

Квітень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1233 | Коментарі: 0

Працівниками оперативного управління ГУ Міндоходів у Кіровоградській області припинено діяльність міжрегіонального „конвертаційного” центру, який надавав послуги підприємствам Львівської, Київської, Харківської, Волинської, Закарпатської областей та м.Києва з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Кіровоградськими міндоходівцями встановлено, що громадянин П., придбавши у мешканця Кіровоградської області фермерське господарство, що знаходилось на спеціальному режимі оподаткування ПДВ, як сільгоспвиробник, відобразив у деклараціях з ПДВ постачання сільськогосподарської продукції власного виробництва СГ, зареєстрованому як платник податків у Київській області на суму близько 500 млн. грн., чим фактично сформував зазначеному підприємству податковий кредит з податку на додану вартість в сумі близько 80 млн. грн. Фактично громадянин П. фермерським господарством не займався, землі які рахуються за ФГ, площею лише 650 га, оброблював колишній власник власними силами та коштами.
Протягом 2013-2014 рр. аналогічним чином сформовано податковий кредит з ПДВ, на суму близько 99 млн. грн., суб’єктам господарювання Хмельницької області.
Подальшими заходами, оперативним шляхом задокументовано групу осіб у складі організатора, бухгалтера та 8 учасників, які шляхом використання ФГ та створення фіктивних суб’єктів господарювання на території Київської області та м. Хмельницький надавали послуги з незаконного формування податкового кредиту.
За матеріалами оперативного управління ГУ Міндоходів у Кіровоградській області, за фактом створення фіктивних підприємств та ухилення від сплати податків, слідчим управління фінансових розслідувань ДПІ у Києво-Святошинському районі ГУ Міндоходів у Київській області до ЄРДР внесено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 205 та ч. 3 ст. 212 КК України.
– Діяльність «конвертаційного центру» полягала у тому, що громадянин Я., з метою надання послуг по незаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ, за грошову винагороду ряду реально діючих суб'єктів господарської діяльності України, використовуючи спеціальний режим оподаткування фермерських господарств, за допомогою 10 «транзитних» підприємств, які зареєстровані спільниками громадянина Я. і, які повністю розуміли свою роль в схемі, надавали послуги по мінімізації податкових зобов'язань перед бюджетом в особливо великих розмірах, шляхом видачі підроблених документів, по нібито здійсненим фінансово-господарським операціям, – зазначив начальник оперативного управління ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Олександр Пісний.
Встановлено 67 суб`єктів господарювання-користувачів послуг „конвертаційного центру”. Загальний обіг „проконвертованих” коштів з використанням реквізитів вказаних суб’єктів господарювання склав близько 170 млн. грн.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool