Кіровоградщина: відкрито нове овочесховище

Жовтень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1324 | Коментарі: 0

У с. Підлісному Олександрівського району відкрили овочесховище, розраховане на зберігання 10 тисяч тонн сільськогосподарської продукції.

 Овочесховище оснащено найсучаснішим обладнанням, за допомогою якого тут підтримуватиметься оптимальна температура та вологість, необхідна для тривалого зберігання фруктів та овочів без використання будь-якої хімії.
За словами керівника підприємства Олега Лисенка, більша частина картоплі, цибулі, буряка та моркви, що зберігатимуться, завезені з інших регіонів України та із-за кордону, проте вже з наступного року планується налагодити виробництво власної овочевої продукції та виготовлення напівфабрикатів і овочевих сумішей.
Присутній на церемонії урочистого відкриття очільник області Андрій Ніколаєнко відзначив, що це одне з найбільших та найсучасніших овочесховищ в області. Він відзначив, що навіть таке потужне овочесховище не задовольнятиме усіх потреб аграріїв області: "Влада створюватиме усі умови для будівництва подібних підприємств, адже вони є важливою складовою президентської програми "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", фактором реалізації потужного агропромислового потенціалу нашої держави".
Сільський голова Підлісного, Сергій Кармазин, відзначив, що для людей, які проживають у селі, введення в дію овочесховища є вкрай важливою подією, адже тут відтепер працюватиме близько ста місцевих жителів. А враховуючи, що на території Підлісненської сільської ради проживає близько тисячі чоловік, з яких лише третина – люди працездатного віку, – це вагомий показник.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool