Кіровоградщина: відкритий лист Гайворонському міському голові

Березень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1479 | Коментарі: 0

До редакції надійшов відкритий лист від мешканців міста Гайворона. Публікуємо його без змін

Шановний міський голово, шановні депутати Гайворонської міської ради!

Гайворонський районний комітет Комуністичної партії України, громадськість міста, жителі вулиці ім. С.М.Кірова стурбовані тим, що в міській раді, на пропозицію кількох недалекоглядних депутатів розгорнулась кампанія щодо перейменування вулиці С.М.Кірова на вулицю В.С.Стуса. Причому, робиться це з багатьма грубими порушеннями вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України від 25.09.2008р. №856/2008, Регламенту Гайворонської міської ради та інших законодавчих актів.
Так, 6 березня 2013року відбулася двадцять п’ята сесія міської ради шостого скликання, на якій, серед інших, обговорювалося питання щодо перейменування вулиці ім. С.М.Кірова. Я, депутат Гайворонської районної ради, перший секретар райкому Компартії України В.Р.Бойчук, був присутній на цій сесії і просив слова для виступу. Мені було що сказати по питанню перейменування вулиці, яке обговорювалося. Адже комуністи провели довготривалу роботу щодо вивчення думки жителів міста з цього приводу. Ми зібрали 689 підписів гайворонців, 135 з яких проживають на вулиці Кірова, і які категорично проти будь-якого перейменування вулиці Кірова, та й взагалі, всіх інших вулиць міста. Вони мотивують свою думку тим, що за роки незалежності Україна, її економіка, не можуть вийти з економічної кризи, і будь-які реформи поки що бажаних результатів не дають, в місті багато проблем, які вимагають першочергового вирішення, більшість населення ледь зводять кінці з кінцями. Тож перейменування вулиці не на часі, адже ця процедура не така проста, як здається деяким депутатам і вона боляче вдарить по кишеням гайворонців. Так, 28 юридичним особам та 40 підприємцям – фізичним особам переоформлення уставних документів обійдеться в кругленьку суму: державна перереєстрація-110 грн. для юридичних осіб і 27,2 грн. для фізичних осіб; в відділі статистики перереєстрація обійдеться в 13грн.; в земельному агентстві в 1500гр.; виготовлення печатки – 400грн.; переоформлення ліцензії на торгівлю горілчаними виробами – 8000гр., а тютюнових виробів-2000 грн. і так далі.
Для населення переоформлення Державного акту на землю, а також переоформлення документів на власність житлової площі в квартирах коштуватиме по 1500гр., виготовлення таблички з назвою вулиці 40-60 грн. А скільки сил і часу забере вся ця процедура? Хто з жителів вулиці Кірова готовий зараз ходити по різних інстанціях, включаючи, крім вище сказаних, бюро технічної інвентаризації та паспортний стіл?
Депутати на сесії міської ради ухвалили рішення – протягом двох місяців вивчити питання вартості перейменування вулиці і ставлення мешканців міста до цієї проблеми. Однак, через кілька днів у міській газеті «Гайворонський кур’єр» з’являється повідомлення про те, що сесія міської ради відбулася не 6, а 3 березня 2013 року, що прийняте рішення вивчати не два місяці, а один. То ж чому і кому тепер вірити громаді міста? Чому Ви, шановний Петре Миколайовичу, порушили статтю 42 регламенту Гайворонської міської ради, не дали мені слова до прийняття рішення депутатами по даному питанню, як депутату районної ради, як керівнику районної організації комуністів, які провели, як я вище казав, велику роботу щодо вивчення думки людей, провели акцію протесту громадян міста проти перейменування вулиці Кірова? Чому після сесії змінюються прийняті на ній рішення? Чому в міській раді взагалі не хочуть чути ні голосу комуністів, ні голосу мешканців вулиці Кірова в м. Гайвороні, ні всієї громади міста? Адже всі вони є вашими виборцями!
Ми закликаємо депутатів міської ради і Вас, шановний Петре Миколайовичу, направити Вашу енергію, сили і кошти на вирішення більш важливих проблем міста, і відкласти питання перейменування вулиць в місті Гайвороні. Це не на часі…

В.Р.Бойчук, перший секретар райкому Компартії України, депутат районної ради від імені 689 жителів громади міста Гайворона, в тому числі 135 жителів вул. Кірова в м. Гайвороні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool