Кіровоградщина: відбувся рейд

Липень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1119 | Коментарі: 0

Зазвичай період жнив співпадає із найспекотнішим періодом усього літа, коли над хлібною нивою зберігається загроза виникнення пожеж. Щоб вберегти врожай від вогню, інспекторський склад обласного Управління ДСНС проводить рейдові перевірки дотримання правил протипожежної безпеки на території господарств.

18 липня організатори рейду побували на підприємствах ФГ «Ющенко» та СВГ «Зуєнко», що в с. Захарівка Світловодського району Кіровоградської області. Тут дуже серйозно підходять до питань підготовки господарства до жнив. Згідно із нормативно-правовими актами безпосередньо перед початком кампанії усі комбайнери, водії, їх помічники та усі задіяні на жнивах проходять інструктажі з пожежно-технічного мінімуму. Високої кваліфікації вимагає і комфортабельна техніка сучасного зразка. Усі комбайни, вантажні автомобілі обладнані первинними засобами пожежогасіння, на кожному полі чергує цистерна з водою, поля обов’язково оборані, є таблички з попередженням, що йдуть жнива.
В середині липня у працівників обох господарств гаряча пора – хлібороби майже 24 години на добу перебувають на робочих місцях: поспішають зібрати врожай доки немає дощів. Про відповідальність працівників годі й говорити.
Відчувають її й по завершенню жнив. Голова ФГ «Ющенко» Юрій Ющенко говорить, що спалювання стерні – явище недопустиме і навіть ганебне, тож такої практики ніколи не впроваджував. Випалювання пожнивних залишків наносить непоправну шкоду, оскільки нищить верхній шар родючого грунту. Юрій Миколайович порадив й іншим господарям не випалювати стерню, адже це може негативно позначитися на майбутніх врожаях.
Спілкуючись із хліборобами, рятувальники переконались у тому, що з таким підходом до питання захисту врожаю від вогню зернозбиральна кампанія завжди проходитиме успішно. Проте рейдові перевірки – річ необхідна, адже під час жнив зайва обережність не завадить.

У ДСНС України у Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool