Кіровоградщина: «Велта» відкрила другу чергу гірничо-збагачувального комплексу (ФОТО)

Серпень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 1533 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко та генеральний директор ТОВ ВКФ «Велта» Андрій Бродський відкрили другу чергу гірничо-збагачувального комплексу

Другу чергу гірничо-збагачувального комплексу на "Велті" звели у рекордно короткі терміни – за рік. Експерти стверджують, що такими темпами не будували на всьому пострадянському просторі починаючи з 70-х років уже минулого століття. Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко відзначив, що новий корпус ГЗК побудований іще на більш високому технологічному рівні з урахуванням допущених попередньо інженерних огріхів. Загалом капітальні видатки на реалізацію проекту склали більше 727 млн. грн.
Особливістю технологічного виробництва є те, що на "Велті" збагачення руд проходить без використання будь-яких хімічних речовин, а тільки завдяки фізичним властивостям самого ільменіту. Зараз планова потужність підприємства становить 185 тис. тонн руди в рік, а введення в дію другої черги дозволить видобувати до 240 тис. тонн. титану. На виробництві працює 400 осіб. Більшість робітників на ГЗК – жителі Новомиргородського та прилеглих районів і тільки четверта частина – профільні спеціалісти, що відбиралися по всій Україні. Середня заробітна плата на комплексі становить близько 3,7 тис. грн.
На сьогодні для керівництва "Велти" актуальною є потреба у кваліфікованих спеціалістах. Це питання намагаються вирішувати самотужки, навчаючи працівників безпосередньо на виробництві та займаючись профорієнтаційною роботою серед молоді.
Голова обласної державної адміністрації відзначив, що "Велта" це не лише унікальний гірничо-збагачувальний комбінат, який створює нові робочі місця, стабільно сплачує податки, це – приклад соціально-відповідального бізнесу, який активно підтримує соціальну інфраструктуру Новомиргородського району. У ремонт пологового відділення районного територіального медичного об’єднання «Новомиргородське» "Велта вклала" близько 750 тис. грн. Це також стосується позиції керівництва підприємства стосовно житла для своїх працівників. Підприємство планує взятися за реалізацію програми Президента "Доступне житло", яка дозволить працівникам компанії на пільгових умовах брати кредити під будівництво власного житла. - Забезпечення молодих кваліфікованих спеціалістів житлом - це одне із стратегічних завдань Глави держави регіональній владі, - сказав голова облдержадміністрації.
Генеральний директор ТОВ ВКФ "Велта"Андрій Бродський запевняє, що підприємство не збирається зупинятися на досягнутому, реалізовуючи як соціальні, так і виробничі проекти. Наступним кроком стане розробка Лікарівського родовища ільменіту, де також будуватиметься збагачувальна фабрика.

Кіровоградщина: «Велта» відкрила другу чергу гірничо-збагачувального комплексу (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool