Кіровоградщина: у цьому році 123 підлітки скоїли 143 кримінальні правопорушення

Липень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

У зв’язку з ростом рецидивної злочинності серед підлітків наприкінці минулого року прокуратурою області було організовано вивчення причин цього явища та вжито ряд дієвих заходів на стабілізацію криміногенної ситуації серед неповнолітніх.

Як засвідчила статистика кожен п’ятий підліток в регіоні, який вчинив злочин у минулому році не перебував у трудових відносинах і не навчався. Переважна більшість дітей стала на протиправний шлях, учинивши злочинні дії, що посягають на власність. Основним мотивом такої поведінки стало намагання покращити своє матеріальне становище.
Тому, поточного року органами прокуратури Кіровоградщини здійснено відповідні перевірки в органах внутрішніх справ, підрозділах Державної пенітенціарної служби, службах у справах дітей, за результатами яких вжито заходів прокурорського реагування, спрямованих на попередження правопорушень серед дітей. Зокрема, внесено 38 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 29 осіб.
Як результат, у поточному році спостерігається стабілізація криміногенної ситуації серед молоді та підлітків в регіоні. Так, у цьому році 123 підлітки скоїли 143 кримінальні правопорушення проти 297 за аналогічний період минулого року (-51%).

Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool