Кіровоградщина у трійці лідерів з показників обсягу намолочених ранніх зернових культур

Січень 30, 2023 | Новини | Переглядів: 1165 | Коментарі: 0

Сьогодні під час апаратної наради голови ОВА з очільниками територіальних громад та керівниками структурних підрозділів директорка обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова повідомила про результати роботи галузі в умовах воєнного стану у 2022 році.

Як акцентувала посадовиця, минулого року аграрії області попри складнощі та ризики виростили достойний урожай ранніх зернових. Разом з кукурудзою валове виробництво зернових культур очікується в обсязі - 4 мільйона 32 тисячі тон. Це на 950 тисяч тон менше проти рекордного 2021 року, але це 3-й показник за весь період Незалежності України.

«По ранніх зернових та зернобобових культурах область увійшла у трійку лідерів по обсягах намолоченого зерна разом з Дніпропетровською та Одеською областями. Найвища урожайність – в Голованівському районі, найбільший валовий збір – в Кропивницькому. Валовий збір пшениці одержано в обсязі 1 мільйон 56 тисяч тон, що більше на 111 тисяч тон, ніж в середньому за останні 3 роки», - повідомила Валерія Фурманова.

Також вона додала, що Кіровоградщина є традиційним лідером по виробництву 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool