Кіровоградщина: туристичний маршрут «Коровай дружби»

Листопад 11, 2013 | Новини | Переглядів: 1034 | Коментарі: 0

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Гармонізація міжетнічних відносин в Україні, забезпечення прав національних меншин» під час робочої поїздки 04 листопада 2013 року до Олександрійського району перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов відвідав багатонаціональне село Протопопівку, де зустрівся з представниками національних діаспор, що проживають у цьому селі.

Вибір місця було здійснено невипадково, адже представники багатонаціональної родини, що дружно проживають у с.Протопопівка пропонують гостям, що вперше потрапили на протопопівську землю, відвідати екскурсійний маршрут «Коровай дружби» - етнографічну туристичну мандрівку, розроблену за участі Протопопівських сільських садиб, власники яких є представниками української, російської, болгарської, корейської, німецької спільнот (мета мандрівки - ознайомлення з традиційними стравами національної кухні, дегустація національних хлібних виробів). Маршрут вихідного дня розрахований на сімейний, або колективний відпочинок на автотранспорті та велосипедах.
Традиції випікання хліба бережуть та множать і нині господарі цього прекрасного степового краю. Саме тут туристи мають можливість познайомитись не лише з українською традиційною випічкою, а й дізнатись про культуру та традиції різних народів. Тут радо зустрічають гостей вірменська родина Корюн, корейська родина Пак, російська родина Портних, гостинні власники приватного господарства “Неємія” з Німеччини на прізвище Дьобріх та привітна господиня української садиби “Вербиченька” Ніна Ляшко. Під час маршруту екскурсанти мали змогу дізнатись технологією приготування хліба, поласувати смачненьким і просто гарно провести час.
По закінченні подорожі учасники дійшли висновку, що Протопопівка – позитивний приклад, як необхідно розбудовувати міжнаціональні відносини, любити та славити свою малу батьківщину.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool