Кіровоградщина: триває ліквідація наслідків стихії

Січень 30, 2014 | Новини | Переглядів: 1188 | Коментарі: 0

Внаслідок погіршення погодних умов в ніч з 29 на 30 січня на території Кіровоградщини аварійного відключення зазнали сім повітряних ліній напругою10 кВ та 57 трансформаторних підстанцій.

Найбільшої шкоди поривчастий вітер завдав в Новоукраїнському, Новомиргородському, Бобринецькому та Олександрійському районах.

Станом на дванадцяту годину 30 січня відключеною залишається одна ПЛ-10 кВ в Новомиргородському районі. Проїзд до місця обриву провода тут значно ускладнений через снігові замети.

Загалом же, під час ліквідації наслідків стихії саме глибокий сніг став основною проблемою енергетиків. Так, для оперативно-виїзної бригади Бобринецького РЕМ один із виїздів до місця пошкодження лінії перетворився на справжню пригоду. Зранку 29 січня внаслідок аварійного відключення лінії напругою 10 кВ без електропостачання залишилися шість сіл району. Автомобіль ОВБ не зміг пробитися крізь замети. На допомогу енергетикам прийшла сільський голова Макарового Ольга Рябоконь, яка виділила гусеничний трактор. Втім, через пошкоджений по дорозі радіатор трактора, дістатися вдалося лише до села Василівки. Тут «естафету» прийняв місцевий фермер Михайло Сорочан. До траси УАЗ енергетиків добрався на буксирі потужного «Джон Діра». Вже надвечір електропостачання сіл було повністю відновлене.

А 30 січня допомогу у боротьбі із заметами бригадам Бобринецького РЕМ надавали сільський голова Свердлового Віктор Поліщук та фермер Сергій Німенко.

Сергій Богомільчук,
прес-секретар ПАТ «Кіровоградобленерго».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool