Кіровоградщина: тепер споживачі мають платити за газ на рахунки нового постачальника

Грудень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

Відповідно до урядової постанови №867 від 19 жовтня 2018 року постачальника природного газу на території Кіровоградської області було змінено. 

Колишній постачальник ДП "Центр газ" ВАТ "Кіровоградгаз" втратив право придбання природного газу у НАК "Нафтогаз України" для подальшої реалізації.

З 1 листопада поточного року обов’язки з постачання природного газу покладено на газопостачальну компанію "Нафтогаз України". З цієї ж дати змінена ціна на газ для населення і складає 8,55 грн. за кубометр газу. Як запевнив представник компанії, жодних додаткових місцевих добавок до ціни не буде.

"Для укладення договорів з компанією усім споживачам на домашню адресу надіслано відповідну заяву-приєднання", - повідомив Сергій Дробко. "Укладення договору відбувається шляхом підписання надісланої заяви або сплати рахунку за газ, який надійде від нової компанії цього місяця". Чітких термінів підписання і подачі заяви немає. Якщо людина вирішила її підписати, то передати документ в компанію можна будь-ким, або, за бажанням, у виключному випадку надіслати заяву поштою.

Сергій Дробко пояснив, що за природний газ, спожитий з 1 листопада 2018 року, необхідно розраховуватись на рахунки "Нафтогаз України". Оплата за спожитий газ до цієї дати має надійти на рахунки колишнього постачальника. У разі помилкової сплати коштів на користь "Центргаз" необхідно звернутись до будь-якого з центрів обслуговування споживачів, де буде здійснено звіряння розрахунків та надано заяву про факт переплати та її повернення. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та реквізити платіжної картки, куди потрібно буде перерахувати переплату.

Абоненти продовжують обслуговуватись в тих самих абонвідділах управлінь газових господарств у районах та місті Кропивницькому.
Сергій Дробко також зазначив, що попередній постачальник ДП "Центргаз" продовжує свою діяльність. Підприємтсво проводитиме претензійно-позовну роботу з боржниками, що досі не розрахувалися за спожитий газ.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко звернувся до представника компанії "Нафтогаз" та ЗМІ з проханням провести широку інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення щодо зміни газопостачальної компанії, аби уникнути плутанини з оплатою послуг. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool