Кіровоградщина: тепер долю колишніх працівників міліції вирішуватиме суд

Червень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 1030 | Коментарі: 0

До прокуратури Вільшанського району Кіровоградщини без будь-яких попередніх запитів чи звернень до прес-служби прокуратури області та прокуратури цього району, прибули представники телеканалу НТН, які представились працівниками програми «Агенти впливу».

Журналісти під стінами прокуратури намагалися відзняти, з нашої точки зору, відверто провокаційний матеріал. А саме, як обвинувачений по справі начебто намагався під прокуратурою влаштувати самоспалення бігаючи з каністрою бензину (як потім з”ясувалося каністра була наповнена не бензином, а звичайною водою).
На нашу думку метою такого фіктивного протесту стало бажання обвинуваченого привернути увагу до порушеної проти нього та його сина кримінальної справи.
До журналістів та обвинуваченого вийшов прокурор району, який відповів на поставлені йому питання. Зокрема, прокурор пояснив, що дана кримінальна справа була порушена у вересні 2010 року. Колишнім правоохоронцям – батькові та його сину інкримінується вчинення злочинів передбачених ч. 3 ст. 186 (грабіж) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. Санкцією цих статей їм загрожує покарання до шести років позбавлення волі. На даний час, досудове розслідування у справі завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Прес-служба прокуратури області, враховуючи наявність відверто провокаційних запитань до прокурора району, вимушена заявити, що будь-які звинувачення на адресу прокурора, у тому числі щодо начебто вимагання ним хабара, не відповідають дійсності і є провокацією. Варто відзначити, що за увесь час проведення слідства будь-яких звинувачень на адресу прокурора району до органів прокуратури не надходило.
Крім того, інформуємо, що оскільки обвинувачені раніше працювали у правоохоронних органах, з метою об’єктивного і неупередженого розгляду цієї справи, обвинувальний акт спрямовано до Апеляційного суду області для визначення підсудності його розгляду.
Наразі, долю колишніх правоохоронців вирішуватиме суд, який і надасть правову оцінку зібраним у ході досудового слідства доказам та ступеню вини кожного з обвинувачених.
Варто наголосити, що колишні правоохоронці своєї вини не визнають та з метою тиску на слідство та суд вдаються до різного роду провокацій залучаючи при цьому представників окремих ЗМІ.
Обставини справи:
У серпні 2010 року батько, - нині приватний підприємець, пенсіонер МВС, разом зі своїм сином – на той час працівником Вільшанського райвідділу міліції, вчинили грабіж. Вказані особи, в присутності охоронця викрали майно приватного товариства, проникши до приміщення через вікно. Син на той час - оперуповноважений Вільшанського РВ, знаходився на службі та перебував у складі слідчо-оперативної групи.
Окрім того, в ході досудового слідства проти батька була порушена ще одна кримінальна справа за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень працівнику міліції. В подальшому вказані кримінальні справи були об’єднанні у одне кримінальне провадження.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool