Кіровоградщина: спільні навчання з гасіння умовної пожежі на території Крилівського лісництва

Квітень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 1038 | Коментарі: 0

24 квітня на території Крилівського лісництва ДП “Світловодський лісгосп“ відбулися спільні тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної пожежі лісу.

Навчання мали на меті відпрацювати взаємодію щодо проведення оперативних дій під час гасіння пожеж у лісах між підрозділами пожежної охорони та Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Після відпрацювання теоретичних питань, зокрема, щодо тактики та способів гасіння лісових пожеж, відбулося практичне відпрацювання дій працівників обох відомств, де було задіяно 22 чоловіки особового складу та 6 одиниць пожежної та пристосованої для пожежогасіння техніки.
Згідно з тактичним задумом через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб виникла пожежа хвойної підстилки та сухої трави в Крилівському лісництві. Отримавши повідомлення, до місця події прибувають лісники та рятувальники і розпочинають гасіння пожежі. По периметру зони пожежі прокладається мінералізована смуга. Завдяки вжитим спільним заходам рятувальники локалізовують займання і згодом повністю ліквідовують пожежу.
- Рятувальникам та працівникам лісового господарства вдалося продемонструвати злагодженість дій та готовність до гасіння лісових пожеж, отже мети навчань досягнуто, - зазначив заступник начальника У ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації Олег Мельчуцький.
Проте, не зайве нагадати, що безпека на території лісництв залежить і від обачності жителів області та їх бажання берегти ліси, яких на Кіровоградщині не так багато.

Прес-служба У ДСНС в області

 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool