Кіровоградщина - серед кращих областей за показником охоплення дітей позашкільною освітою

Квітень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 1140 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання "круглого столу", під час якого обговорили методику підвищення якості та удосконалення змісту позашкільної освіти, зокрема, еколого-натуралістичного напряму.

"Круглий стіл" проведено у рамках розширеної виїзної методичної ради на тему: "Позашкільна освіта в умовах децентралізації: регіональний аспект" за участі директора Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Володимира Вербицького, начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимира Таборанського, а також директорів, педпрацівників і вихованців національного, обласного, міських та районних позашкільних навчальних закладів еколого-натуралістичного спрямування.

Розширена методична рада із зазначеної тематики проводиться саме на Кіровоградщині, оскільки за результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів у 2016 році, наша область у числі лідерів за показником охоплення дітей позашкільною освітою – 82,4% і 4-те рейтингове місце. На це звернув увагу Сергій Коваленко, відкриваючи засідання. До того ж, як наголосив посадовець, уже цього року Кіровоградщина покращила минулорічний показник охоплення дітей позашкільною освітою, який нині складає 84,3%.

Сьогодні на Кіровоградщини діє 70 позашкільних навчальних закладів, які відвідує близько 55 тисяч дітей шкільного віку, понад 12 тисяч дітей займаються у дитячо-юнацьких спортивних школах. Також в області діють 46 початкових мистецьких навчальних заклади.

- У 2016 році значний фінансовий ресурс було виділено на капітальні ремонти обласних позашкільних навчальних закладів - 4 мільйони 200 тисяч гривень, - підкреслив Сергій Коваленко і зауважив, що цього року виділено ще 1 мільйон 100 тисяч гривень на завершення ремонтних робіт в обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та 1 мільйон 400 тисяч гривень для ремонту в обласному центрі туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Посадовець також зазначив, що усім педагогічним працівникам обласних закладів освіти підвищено зарплату на два тарифних розряди вже із січня 2017 року.

Під час "круглого столу" директор та вихованці обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді презентували результати своєї роботи за основними напрямами. Подальшу роботу розширеної виїзної методичної ради продовжили безпосередньо на базі закладу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool