Кіровоградщина: рятувальники завітали у психоневрологічний інтернат

Серпень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 1013 | Коментарі: 0

На території Кіровоградської області станом на 13 серпня перебуває більше 10 тисяч внутрішньо переміщених громадян з території проведення АТО.

З метою надання своєчасної допомоги людям цієї категорії діють обласний та районні штаби, які координують дії щодо їх розселення, працевлаштування, а також отримання соціальних і пенсійних виплат. Допомагають у вирішенні багатьох питань працівники пожежно-рятувальної служби області
14 серпня працівники Управління ДСНС України в області відвідали переселенців, які наразі проживають у психоневрологічному інтернаті села Веселий Кут Новоукраїнського району. Звичайно, події, які сталися на сході, стали справжнім випробуванням для всіх жителів Луганської і Донецької областей, але особливо вони вплинули на життя людей з особливими потребами. Через вади здоров’я їм вкрай важко змінювати звичні для них обставини. Другою домівкою, де вони мають можливість, як і раніше, почувати себе комфортно, став цей інтернат для 31 людини з Донбасу. Серед них п’ятеро – лежачі інваліди, підопічні відповідного інтернату віком від 19 до 86 років з м.Попасна Луганської області. Вже півроку як вони проживають на кіровоградській землі.

Кіровоградщина: рятувальники завітали у психоневрологічний інтернат


«Колективом інтернату проведено дуже велику роботу, щоб наші співвітчизники адаптувалися й призвичаїлися до нових умов життя. Ми зробили все можливе і неможливе, аби кожен відчував захищеність і турботу, адже для них це дуже важливо», - розповідає рятувальникам директор психоневрологічного інтернату Едуард Бабенко. На керівній посаді Едуард Георгійович всього півтора року, але він змінив на краще багато моментів в житті інтернату. Працівники Управління ДСНС в області переконалися, що переселенцям зі сходу тут дуже подобається. Вони розповіли, що для них створено всі належні умови, щоб ні в чому не відчувати потреби. Окрім кімнат побутових і відпочинку, є зала для проведення культурно-масової роботи, медичний пункт та фізіотерапевтичний кабінет. Тут знаходяться люди переважно з вадами слуху і зору, але працівники інтернату знаходять індивідуальний підхід до кожного, допомагають розвиватися та соціально адаптуватися за допомогою прийомів арт-, ігротерапії та занять музикою. Директор інтернату поділився з рятувальниками своїми планами – зробити все можливе, щоб підопічні відчували себе затишно та комфортно на Кіровоградщині.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool