Кіровоградщина: рятувальники проінспектували «Веселі Боковеньки»

Серпень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 1159 | Коментарі: 0

Якщо говорити про значення лісу в житті людини, мова йтиме виключно про користь. Тому що не можна уявити собі життя на нашій планеті без її «зелених легень».

Лісові екосистеми дуже важливі для життя біосфери: вони збагачують біосферу киснем і підтримують рівень вмісту в ній діоксиду вуглецю. Ліс – це середовище існування для більшості видів тварин. Самі дерева – постачальники палива, деревини, з якої, приміром, можна виготовити більше 20 тисяч виробів і продуктів. Без неї не обходиться жодна галузь народного господарства. Крім того, ліси – це оздоровниці і місця відпочинку, ресурс культури і науки, окраса ландшафту, джерела радості и здоров’я, естетичного та екологічного виховання. Разом з тим, щоб виростити, принаймні, невеликий гайок потрібен колосальний труд цілого колективу людей впродовж кількох десятиліть. Тим-то прикро і боляче, коли кинутий байдужою рукою сірник дає життя полум’ю, в якому за мить щезають гектари лісу.
Тому і працівники лісового господарства, і рятувальники Кіровоградщини працюють на попередження масштабних лісових пожеж. Перш за все, щотижня, у кожному районі області проводяться патрулювання, а також спільні рейдові перевірки місць масового відпочинку.
Один з таких рейдів за участю представників обласних засобів масової інформації, працівників пожежно-рятувальної служби та облуправління лісового і мисливського господарства відбувся на території пам’ятки садово-паркової культури «Веселі Боковеньки», що у Долинському районі. Парк є перлиною степової Кіровоградщини, одним з пунктів туристичного маршруту, тож посилена увага до нього і з боку відпочивальників, і з боку працівників служби порятунку є природною. Учасники рейду перевірили, чи немає порушень протипожежної безпеки на території дендропарку, чи дотримуються громадяни правил, відпочиваючи біля ставків та річки, поспілкувалися з людьми та вручили їм застерігаючі листівки.
Такі рейдові перевірки триватимуть, поки утримається спекотна погода з відповідними обмеженнями в’їзду до лісових масивів.

Якщо говорити про значення лісу в житті людини, мова йтиме виключно про користь. Тому що не можна уявити собі життя на нашій планеті без її «зелених легень».


Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool