Кіровоградщина: рятувальники підвищили свій фаховий рівень

Серпень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Ні в кого не викликає сумнівів той факт, що запорукою професійного успіху в будь-якій сфері людської діяльності є організовані належним чином фахові навчання.

Сфера професійної діяльності рятувальників у цьому розумінні не є виключенням. На базі Світловодського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Кіровоградській області відбулася кущова семінар-нарада із залученням начальницького складу Знам’янського і Онуфріївського, Світловодського та Олександрійського гарнізонів.
У ході семінару-наради були порушені питання організації служби та реагування на надзвичайні ситуації.
Озброївшись міцними теоретичними знаннями, учасники наради приступили до практичного їх застосування, перейшли до місця проведення тактичних навчань по ліквідації наслідків надзвичайної події, пов’язаної з виникненням дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої загорівся автомобіль, а в ньому затиснуло постраждалого. Бійці У ДСНС відпрацьовували професійні вміння у гасінні пожежі, рятуванні людей з пошкодженого транспортного засобу та наданні постраждалим першої невідкладної допомоги.
До того ж, в ході проведення тренувань були відпрацьовані питання щодо роботи у непридатному для диханні середовищі, і порядок дій при ліквідації наслідків події пов’язаної з розливом ртуті.
Завдяки злагодженим, високопрофесійним, добре скоординованим діям рятувальних підрозділів надзвичайну подію було успішно ліквідовано та врятовано життя умовних постраждалих.
Заступник начальника Управління ДСНС України в області полковник служби цивільного захисту Олег Мельчуцький зазначив, що подібні навчання є дуже важливим елементом в системі професійної та службової підготовки рятувальників, адже в умовах надзвичайної ситуації, коли з’являється небезпека реальна, а не уявна, досягти позитивного результату без тренувань та попередньої підготовки неможливо.
 

Ні в кого не викликає сумнівів той факт, що запорукою професійного успіху в будь-якій сфері людської діяльності є організовані належним чином фахові навчання.

Прес-служба Управління ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool