Кіровоградщина: розбійні напади на пенсіонерів

Листопад 29, 2013 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Одна з пригод мала місце минулого тижня. 69-річна жителька Знам᾿янського району якраз збиралася подивитися телевізор.

Самотній пенсіонерці постійно доводилося слідкувати за пічним опаленням і вчасно докладати дрова, тож бабуся вийшла до сусідньої кімнати.
Щойно жінка взяла до рук металевий совок, одразу ж почула шум, а потім і брязкіт розбитого скла, а на столі, поряд з розтрощеним вікном, з’явився її 23-річний сусід…
Молодий чоловік був добре знайомий бабусі, адже мешкав через кілька дворів і при зустрічі завжди чемно вітався. Однак цього разу вигляд односельчанина, який у повний зріст тупцював на столі, де зазвичай господиня тримала хліб, змусив швидко зрозуміти, що він прийшов не з добрими намірами.
Зловмисник почав голосно вимагати гроші. Його налякана жертва, не маючи вдома ніяких заощаджень, вихопилася криком й почала тікати з будинку.
Швидко понишпоривши по закутках, нападник знайшов під ліжком потерпілої стару рушницю, яка залишилася в обійсті після смерті її чоловіка, та, не вагаючись, вистрілив жінці в спину.
Відчуваючи як по тілу стікає кров, відважна пенсіонерка продовжувала бігти в бік сусіднього двору. Це й врятувало їй життя… Передивившись всі шухлядки та особисті речі, зловмисник на свій подив не знайшов нічого цінного. Його здобиччю став лише зовсім не новий мобільний телефон.
Із садиби бабусі чоловік вийшов з рушницею у руках. Однак, вирішив, що так він привертатиме до себе зайву увагу перехожих, тож викинув зброю під найближчий паркан. А далі вирушив пішки до сусідньої області, сподіваючись на те, що там і сховається від правоохоронців.
- Чоловіку вдалося пройти лише декілька кілометрів, – розповідає начальник Знам᾿янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Рудь. – Працівники міліції затримали зловмисника вже через кілька годин. До того ж, тікати йому було досить не просто. Швидко рухатись заважали серйозні порізи, які він отримав втікаючи з чужого житла.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбійний напад). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від семи до 12 років.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool