Кіровоградщина: рейдові перевірки у лісових масивах області

Серпень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 933 | Коментарі: 0

Незважаючи на те, що залишився всього тиждень календарного літа, але через високу температуру повітря можна із впевненістю говорити, що пожежонебезпечний період ще буде тривати.

Тому рятувальники спільно з працівниками лісового господарства продовжують здійснювати рейдові перевірки у лісових масивах, аби не допустити виникнення пожеж. 27 серпня саме така рейдова перевірка відбулася на території державного підприємства «Олександрівське лісове господарство». Загальна площа господарства складає 17 тисяч 798 гектарів, до якої входять, окрім Олександрівського, також Бірківське, Червоно-Рубаївське та Новомиргородське лісництва. «Ми проводимо всі необхідні заходи аби не допустити пожеж у лісовому масиві. Важливою профілактичною роботою є тісна співпраця з рятувальниками, – зазначає Віталій Терещенко головний лісничий ДП «Олександрівське лісове господарство» - впродовж всього весняно-літнього періоду ми спільно з працівниками Служби «101» здійснюємо рейдові перевірки, щоб не допустити вогняних зазіхань до лісу і це має свої позитивні результати - жодного випадку загоряння».
Також, окрім створення мінералізованих смуг, встановлення шлагбаумів до в’їзду у ліс та заборонних табличок, у працівників господарства є ще один ефективний метод для виявлення порушників та попередження виникнення загорянь: на території адміністративної будівлі розташована камера спостереження, яка дозволяє черговому диспетчеру спостерігати за лісовим масивом у радіусі понад 20 км.
Організатори рейду поспілкувалися з громадянами й нагадали їм, що не обов’язково розпалювати багаття, аби виникла пожежа - достатньо всього-навсього непогашеного сірника чи недопалка, щоб сталося загоряння. На завершення бесіди рятувальники та лісівники роздали громадянам відповідні листівки.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool