Кіровоградщина: рейд у Чорноліському лісгоспі

Червень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Висока середньодобова температура повітря, що утримується на території області, створює сприятливі умови для виникнення лісових пожеж.

Тому вже у ці вихідні було оголошено найвищий клас пожежної небезпеки з відповідними обмеженнями входу та в’їзду до лісових масивів. Такі заходи вживаються з тим, щоб людська необережність (а саме вона є основним чинником) не призвела до пожежі. Адже, як відомо, лісову пожежу помітити на ранніх стадіях дуже нелегко, не зважаючи на технічні досягнення, які мають на озброєнні лісівники області, а вогонь поширюється дуже швидко, особливо у хвойних лісах. Тому патрулювання місць масового відпочинку у лісах та постійні рейдові перевірки, які проводять спільно рятувальники, лісівники та правоохоронці, вкупі з систематичною роз’яснювальною роботою, безпосередньою та через засоби масової інформації, розповсюдження листівок застерігаючого змісту, встановлення попереджувальних табличок на в’їзді до лісу є найбільш ефективними методами запобігання лісовим пожежам.
Минулих вихідних працівники згаданих служб провели рейд у Чорноліському лісгоспі Знам′янського району, під час якого з’ясувалось, що громадяни дослухались порад та обрали інші місця для відпочинку, оскільки на галявинах, які вже стали улюбленими місцями відпочинку знам′янчан, майже нікого не було. Ті відпочивальники, які зустрілись учасникам рейду, виявились досить обізнаними з правилами поведінки у лісах, вогнищ не палили, не розкидали сміття та не шкодили насадженням, проте охоче ще раз поспілкувались на теми протипожежної безпеки та взяли застерігаючі листівки.
Шановні громадяни! Літо триває, а отже вам неодмінно захочеться прийти до лісу на відпочинок. Ми розраховуємо на ваше свідоме ставлення до особистої безпеки, до правил протипожежної безпеки лісів та розуміння значення лісу для людини. Бережіть «зелені легені» планети.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool