Кіровоградщина: рейд пройшов на території Оникіївського лісгоспу

Липень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 857 | Коментарі: 0

Ліси Оникіївського лісгоспу – справжня окраса Кіровоградської області. Вихідними рятувальники, правоохоронці та лісівники провели тут рейд щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Як зазвичай, розшукували порушників та перевіряли інвентар, в’їзди до лісу та місця, найбільш популярні серед відпочивальників.
Головний лісничий Людмила Поркуян розповідає, що у лісгоспі ростуть листяні дерева і у пожежонебезпечному плані він належить до третього класу пожежної небезпеки. Саме тому робота з попередження пожеж у лісах проводиться постійно: проорюються мінералізовані смуги, перекриваються незаплановані заїзди до лісу. З відпочиваючими проводиться активна роз’яснювальна робота – на місцях відпочинку вздовж автошляхів розташовані попереджувальні таблички, а спільні рейди проводяться в усіх лісництвах. Напевно завдяки цьому порушників у лісі не виявилося, принаймні, знайшли лише загашені попелища.
Варто сказати, що завдяки зусиллям працівників лісгоспу, він став принадою для туристів. За рік тут буває понад тисячу відвідувачів. На території лісгоспу є дендропарк з рідкісними видами рослин та затишними альтанками. Є у лісгоспі і «Лісові стежки», на зразок музеїв під відкритим небом. Територія лісгоспу охоплює частину чотирьох районів області (Маловисківського, Новоукраїнського, Добровеличківського та Новоархангельського), саме тому кожен з них представив тут свої особливості. Наприклад створили стежку «Зелена Брама», присвячену одній з найбільш трагічних битв Великої Вітчизняної війни, яка тривала на території Новоархангельського району. Цікавими для туристів, особливо, з маленькими дітьми, будуть відвідини «Мисливського куточка», де доглядають фазанів, страусів, диких кабанів.
Напевно, вже зрозуміло, чому в Оникіївському лісгоспі не варто жартувати з вогнем, таку красу потрібно берегти і для інших поколінь.

Кіровоградщина: рейд пройшов на території Оникіївського лісгоспу


Прес-служба Управління ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool