Кіровоградщина: рейд на підприємстві «УкрАгроком» (ФОТО)

Липень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 1771 | Коментарі: 1

В області триває зернозбиральна кампанія. І, зазвичай, період жнив співпадає із найспекотнішим періодом усього літа, коли над хлібною нивою зберігається загроза виникнення пожеж.

Щоб вберегти врожай від вогню, рятувальники спільно із представниками правоохоронних органів проводять рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки.
Учасники рейду побували на підприємстві «УкрАгроком», що в селі Звенигородка Олександрійського району. Тут дуже серйозно підходять до питань підготовки господарства до жнив. Згідно із нормативно-правовими актами пожежної безпеки безпосередньо перед початком кампанії усі комбайнери, водії, їх помічники та усі задіяні на жнивах проходять інструктажі або навчаються на курсах підвищення кваліфікації, адже працюють на комфортабельній техніці сучасного зразка, яка суттєво відрізняється від зернозбиральної техніки радянських часів. Усі комбайни, вантажні автомобілі обладнані первинними засобами пожежогасіння, на кожному полі чергує трактор з бочкою води, поля обов’язково оборані, є таблички з попередженням про те, що йдуть жнива. Хлібні масиви розбиваються на ділянки, відстань між якими складає 4 метри.
Агрофірмі належить більше 70 тисяч гектарів орних земель, для обробітку яких залучаються більше 20 комбайнів та півсотні вантажних автомобілів. А для збереження майна та, відповідно, зібраного збіжжя, на кожному відділенні господарства встановлені телетреки, що дають змогу оперативно виявляти неполадки, у тому числі пожежі, на полях та оперативно реагувати на них. Крім того, працівники відомчої охорони здійснюють постійні об’їзди господарчих угідь.
Спілкуючись із хліборобами, ми переконались у тому, що з таким підходом до питання захисту врожаю від вогню у ТОВ «УкрАгроком» зернозбиральна кампанія завжди проходитиме успішно. Проте рейдові перевірки, що здійснюються рятувальниками під час жнивної кампанії – річ необхідна, адже у такий відповідальний період зайва обережність не завадить.

Кіровоградщина: рейд на підприємстві «УкрАгроком» (ФОТО)


Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool