Кіровоградщина: псевдо-міліціонер вчинив розбійний напад на жінку

Серпень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 884 | Коментарі: 0

За підозрою у розбійному нападі та зґвалтуванні затримано 43-річного непрацюючого чоловіка.

Зловмисник, представившись працівником міліції, переконував жінку у тому, що здаючи житло в оренду, вона скоює тяжкий злочин, за який він особисто, у разі чого… може її суворо покарати.
Правоохоронці блискавично затримали псевдо-колегу невдовзі після пригоди. Кожен його крок досвідчені оперативники прослідкували завдяки камерам відеоспостереження.
За словами потерпілої, події того дня відбувалися після обіду. До жінки зателефонував незнайомець, який поцікавився чи можливо винайняти належне їй житло. Аби обговорити деталі, домовилися зустрітися в центрі міста. Коли обидві сторони попередньо пристали на умови майбутньої угоди, чоловік попросив показати йому квартиру.
Як тільки власниця переступила поріг домівки, клієнт почав поводити себе неадекватно. Він став грізно «попереджати» жінку у тому, що він є працівником міліції. Не на жарт вжившись у вигадану роль, нападник переконував її у тому, що здавати в оренду житло – це дуже тяжкий злочин, вимагав підписати чистий папірець, який він, начебто, пізніше, «оформить протоколом». Після низки погроз зловмисник повідомив жертві, що саме зараз він буде проводити її «затримання».
Вихопивши з сумки предмет, схожий на пістолет, і ножа, та, погрожуючи фізичною розправою, зловмисник повалив жертву на підлогу та зв’язав.
Під час «обшуку» в кишені жінки нападник знайшов лише 400 гривень та кредитну картку, до якої змусив сказати код. Попередивши, що гроші він «вилучає», запропонував «по-хорошому» розповісти йому ще й про своїх знайомих, які так само «скоюють тяжкі злочини» - здаючи в оренду житло…
Пригрозивши потерпілій «вивести всіх на «чисту воду», а особливо її, якщо щось… зловмисник познущався над 45-річною кіровоградкою й пішов у невідомому напрямку. Він був упевнений в тому, що його жертва повинна почуватися злочинницею, тож до міліції звертатиметься не буде…
Страхіття потерпілої закінчилися лише після того, як з роботи повернувся її чоловік. Він звільнив її від мотузки, а потім родина зателефонувала до міліції.
Жінка ні хвилини не сумнівалася у тому, що її кривдник не той, за кого прагнув себе видавати.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група.
Завдяки проведеним заходам працівники міліції по хвилинах прослідкували шлях підозрюваних та вже скоро затримали його. У нагоді оперативникам стали записи камер відеоспостереження, тож виправдовуватися щодо свого вчинку чоловіку не було необхідності – розповідає виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Кіровоградській області полковник міліції Руслан Бугринець.
- За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 187 та статті 152 Кримінального кодексу України (розбійний напад та зґвалтування). Тепер чоловік може надовго опинитися у в’язниці. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool