Кіровоградщина: профілактичний рейд

Липень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 882 | Коментарі: 0

Днями на Кіровоградщині інспектори Державтоінспекції спільно з представниками ЗМІ нагадували водіям про уважність та відповідальність за кермом, демонструючи соціальні відеоролики

Фільми демонстрували порушникам, які розмовляють під час руху по мобільному телефону та не користуються пасками безпеки.
Статистика свідчить, що під час розмови по мобільному телефону реакція сповільнюється на 1 секунду. Тож водію потрібно утричі більше часу для реагування на складну дорожню ситуацію. Проте більшість порушників не звертають увагу на такі «дрібниці». Так, під час перевірки, інспектори ДАІ зупинили маршрутне таксі з пасажирами, водій якого жваво щось обговорював по телефону, тримаючи кермо однією рукою. Водія запросили до патрульного автомобіля переглянути відеоролик про небезпеку спілкування по мобільному під час руху, щоб він усвідомив, чим така безвідповідальність може закінчитися як для нього, так і для людей, що довіряють йому своє життя і здоров’я, адже водій, що відволікся від керування транспортним засобом для розмов по мобільному телефону може накоїти чимало лиха.
Сюжет ролику передає життєву ситуацію: дівчата їдуть на авто, під час руху відволікаються на мобільний телефон і потрапляють у дорожньо-транспортну пригоду. Більшість водіїв після перегляду ролику були настільки вражені наслідками ДТП, що серйозно обіцяли інспекторам більше не порушувати Правила дорожнього руху та відключати мобільні телефони під час дорожнього руху.
Складна ситуація також з пасками безпеки. Аналіз дорожньо-транспортних пригод доводить, що найчастіше водії та пасажири отримують важкі тілесні ушкодження саме через ігнорування найпростішого засобу убезпечити себе. Як показує статистика, близько 60-70% смертей трапилось саме тому, що люди навмисне не скористалися пасками безпеки. Тобто виходить, що із 100 загиблих у автомобільних аваріях 60-70 могли б залишитися живими.
Під час перевірки інспектори ДАІ зупинили автомобіль, водій якого проігнорував найпростіший засіб безпеки. Відмову від ременів безпеки пояснив незручністю, адже за кермом він проводить майже цілий день, і часто повинен робити зупинки, а ремені безпеки тільки заважають. Крім того, водій-порушник самовпевнено переконував інспекторів у своїй досвідченості.
А в іншому зупиненому автомобілі знехтували своєю безпекою і водій і пасажир, та ще й наражали на небезпеку маленького хлопчика: мама тримала дитину на руках. Працівники Державтоінспекції розповіли та наочно продемонстрували жахливі наслідки такої безвідповідальності, переконливо попросили в першу чергу подбати про безпеку найдорожчого - дитини.
Державтоінспекція Кіровоградщини переконана, що завдяки таким профілактичним рейдам учасники дорожнього руху свідоміше ставитимуться до простих, але таких важливих правил, що збережуть їх життя та здоров’я, а також оточуючих людей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool