Кіровоградщина: про обмеження руху транспорту

Липень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1170 | Коментарі: 0

Зважаючи на інформацію Українського гідрометеорологічного центру про підвищення температури повітря вже найближчими днями до +30 і вище, а також на Постанову КМУ від 27 червня 2007 р. Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування, Служба автомобільних доріг в Кіровоградській області нагадує водіям про сезонне обмеження руху транспорту.

Згідно висновку спеціалістів про те, що високі температури суттєво впливають на стан дорожнього покриття, існує необхідність обмежень маси та навантаження на вісь автотранспортних засобів при їх русі по автошляхах в спекотну пору року. Оскільки темний колір покриття автодоріг акумулює сонячну енергію, воно нагрівається і стає нестійким до руйнування під тиском рухомого транспорту. Зрозуміло, що вантажний транспорт, проїжджаючи в спекотний час, завдає значного пошкодження асфальтобетонному покриттю автодоріг, що в подальшому призводить до його руйнування.
Варто зазначити, що більшість автодоріг України до 1998 року заливалися покриттям без додавання спеціальних домішок, що підвищують температуростійкість і, відповідно, не допускають розм’якшення бітуму та утворення колії. Тож якщо осьове навантаження автомобіля сягає 7 тонн і більше, варто утриматися від руху в денний час літньої пори, тобто з 10.00 до 22.00, коли температура повітря перевищує +28° С, на автошляхах з інтенсивним рухом.

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Служби автомобільних доріг в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool