Кіровоградщина: призначення житлових субсидій

Грудень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 815 | Коментарі: 0

Інформує департамент соціального захисту населення ОДА

Урядом 08 вересня 2016 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №635 “Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, якою передбачено особливості врахування доходів, а саме:

враховувати непрацюючим пенсіонерам, які не мають інших доходів крім пенсії, розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія (до змін враховувались всі доходи за попередній календарний рік). При цьому обов'язковим є надання заяви та декларації до управління соціального захисту населення.

враховувати дохід на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи, якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, або в якої відсутні доходи, але вона навчалася за денною формою навчання у загальноосвітньому, професійно-технічному, вищому навчальному закладі;

враховувати фактичні розміри отриманих доходів, якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, але яка протягом зазначеного періоду отримувала хоча б один з наступних видів доходу: пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, допомогу по догляду за інвалідом I та II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, допомогу по безробіттю або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку станом на 31 грудня року, за який враховуються такі доходи;

враховувати дохід на рівні 2-х прожиткових мінімумів, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи, якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, або в якої відсутні доходи. В окремих випадках за рішенням районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, у розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

Розрахунок частки сплати за житлово-комунальні послуги залишається без змін та визначається за формулою, встановленою постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1156 “Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії” для кожного домогосподарства індивідуально в залежності від сукупного доходу домогосподарства.

Приклад розрахунку обов'язкової плати: середньомісячний сукупний дохід сім'ї з 3-х осіб — 4143 грн.;
середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу - 1381 грн. (4143 грн. / 3 особи);
обов'язкова частка плати — 6,93% (1381 грн. / 1496 грн. (прожитковий мінімум на особу з грудня 2016 року) / 2 (коефіцієнт доходу для призначення субсидії) х 15 (базова норма плати за житлово-комунальні послуги);
обов'язкова плата в межах соціальних норм та нормативів — 95,70 грн. (1381 грн. х 6,93%).

Для призначення субсидії необхідно подати лише два документи: заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати.

Зазначені заява та декларація надаються до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (для орендарів — за місцем проживання) особисто, у сільській місцевості через уповноважених осіб сільських рад, поштою або в електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики.

У разі неможливості отримання за запитом управління соціального захисту населення інформації про доходи громадянина з ДФС, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування довідки про такі доходи надаються громадянином.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool