Кіровоградщина прийняла 34 потяги, якими прибуло перевезено 3865 евакуйованих з Донецької області

Листопад 02, 2022 | Новини | Переглядів: 904 | Коментарі: 0

Про результати обов'язкової евакуації населення з Донецької області розповіла радниця патронатної служби апарату ОВА Галина Пастух .

Про результати обов'язкової евакуації населення з Донецької області розповіла радниця патронатної служби апарату ОВА Галина Пастух .


На виконання урядового рішення, Кіровоградщина з 1 серпня 2022 року прийняла 34 потяги, якими прибуло перевезено 3865 евакуйованих з Донецької області, в тому числі 171 маломобільних осіб та 879 дітей.

«Ми перші в Україні прийняли евакуйованих. Перед кожним потягом відпрацьовували алгоритми щодо зустрічі, харчування, медичної допомоги по кожному евакуйованому. Плануємо приймати людей з Миколаївщини – а це понад 2 тисячі осіб. Також, щочетверга, проводимо засідання координаційної ради стосовно прийому ВПО. Детально розглядаємо всі поточні проблеми», - зазначила Галина Пастух.

Вона додала, що на Кіровоградщині функціонує 209 пунктів компактного проживання, а 5 тисяч домогосподарств області надали своє житло для переселенців, де проживають понад 15 тисяч осіб.

Нагадаємо, що починаючи з першого дня війни, на Кіровоградщину прибули 170 тисяч людей з окупованих та прифронтових територій. З них 91 тисяча 768 - офіційно зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи: більше 47 тисяч працездатних, майже чотири тисячі осіб з інвалідністю, більше 14 тисяч пенсіонерів та майже 26 тисяч діток.                                       


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool