Кіровоградщина: працівники райдержадміністрацій безпідставно відшкодовували витрати

Жовтень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

Управліннями праці та соціального захисту населення Кіровоградської та Гайворонської райдержадміністрацій безпідставно відшкодовувалися автоперевізникам витрати на перевезення пільгових категорій громадян. Внаслідок чого державі завдано збитків на загальну суму майже 100 тис. грн.

Такі порушення законодавства виявила прокуратура у ході перевірок місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань законності використання вказаних коштів.
У ході перевірок також виявлено порушення прав пільгової категорії громадян на безкоштовні перевезення. До прикладу, перевірка діяльності одного з гайворонських перевізників, встановила, що, незважаючи на отримання підприємцем компенсаційних виплат за пільговий проїзд, громадяни, які відносяться до пільгової категорії, сплачували повну вартість квитка. В результаті наведеного вказаному підприємцю безпідставно виплачено більше 50 тис. грн.
За вказаним фактом прокурором району розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування якого завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Крім цього, прокурори районів реагували на порушення законодавства при укладенні договорів між розпорядниками бюджетних коштів та перевізниками.
Загалом, на вказаному напрямку зареєстровано чотири кримінальні провадження, з яких два вже направлено до суду з обвинувальними актами, внесено 12 подань, за результатами розгляду частини з них сім посадових осіб притягнуто до відповідальності.
Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool