Кіровоградщина посіла 17 місце у державі за кількістю створених ОТГ

Листопад 07, 2017 | Новини | Переглядів: 939 | Коментарі: 0

Про це повідомила представник Національної ради реформ Олена Симоненко під час круглого столу «Діалог задля децентралізації в Кіровоградській області», що був організований за підтримки координатора проектів ОБСЄ в Україні.

В обговоренні взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та Центру розвитку місцевого самоврядування.

Олена Симоненко зазначила, що у питанні формування об’єднаних територіальних громад область демонструє позитивну динаміку. Так, якщо у 2015 році було створено лише 2 ОТГ, то у 2017 році цей показник склав 8 об’єднаних громад. До кінця цього року їх кількість може збільшитись, адже по кількох ОТГ, де відбулися вибори, очікують на відповідне рішення ЦВК.

Окрім того, за результатами рейтингу областей, який щороку проводить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Кіровоградщина посіла 17 місце у державі за кількістю створених ОТГ. Наразі, у складі об’єднаних територіальних громад вже перебувають 9% території та 11% громад області.

У свою чергу, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова зазначила, що у питанні формування об’єднаних територіальних громад кількісний показник не повинен бути визначальним. Усі об’єднавчі процеси мають реалізовуватися не вольовим рішенням з «гори», а виключно на добровільних засадах. Лише за таких умов формуватимуться самодостатні громади, у яких люди усвідомлюватимуть необхідність змін та прагнутимуть покращити життя своїх територій.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool