Кіровоградщина: посадових осіб школи-інтернату притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Жовтень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 844 | Коментарі: 0

За втручання прокуратури області посадових осіб Заваллівської загальноосвітньої школи-інтернат притягнуто до дисциплінарної відповідальності у зв’язку з відсутністю належного нагляду за вихованцями.

Зокрема, двоє учениць залишили навчальний заклад та більше доби перебували в м. Ульяновка, де відносно однієї з дівчат були вчиненні протиправні дії (за її заявою - зґвалтування). При цьому, адміністрація школи про самовільне залишення вихованцями навчального закладу органи внутрішніх справ не повідомила.

Більш того, після повернення дівчат до закладу, незважаючи на тяжкі наслідки події, відповідної корекційної роботи з ними не проведено, медичної та психологічної допомоги своєчасно не надано. В зв’язку з бездіяльністю адміністрації школи-інтернату, лише через 2 години потерпіла учениця була вимушена самостійно звернутися за допомогою до медичного працівника вказаного закладу.

З урахуванням викладеного, прокуратурою області перед Департаментом освіти і науки облдержадміністрації ініційовано проведення комплексної службової перевірки в школі-інтернаті за результатами якої наведені факти порушень підтвердились. Наразі, винних посадових осіб притягнено до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, директора та вихователя закладу звільнено з займаних посад, іншим винним особам оголошено догани.

В свою чергу, органами внутрішніх справ за фактом зґвалтування неповнолітньої розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування в якому наразі триває. Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснюється ювенальним прокурором Ульянівського району.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool