Кіровоградщина: понад 500 дітей влаштовуються до сімейних форм виховання

Листопад 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

Про це повідомила начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Віра Сухопарова.

Традиційно в області 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини. В області діє 40 будинків сімейного типу та 212 прийомних сімей, у яких виховується 632 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 2139 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховується в сім’ях опікунів та піклувальників. Сьогодні Кіровоградщина за розвитком дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей посідає третє місце у державі – після Харківської та Херсонської областей .І такого позитивного результату досягнуто завдяки злагодженій та скоординованій дії усіх гілок влади та громадськості. Найбільша кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплених сімейними формами виховання у Вільшанському (99%), Бобринецькому (96%), Новоархангельському (93%), Світловодському (91%) районах та м. Світловодську (91%). Держава турбується і про фінансове забезпечення для кожної дитини відповідного віку (до 6 років – 1944 грн., з 6 до 18 років – 2420 грн.). Крім того, за наданням державної допомоги дитячі будинки сімейного типу і прийомні родини прирівнюються до багатодітних сімей і мають пільги з оплати комунальних послуг. - Тож завдання Президента України, щоб усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування були охоплені сімейними формами виховання, виконуються місцевою владою, – наголосила Віра Сухопарова.

На черзі реалізація низки інших реформ та проектів - розпочато процес реформування системи інтернатних закладів, що дасть можливість задіяти нові якісні підходи до процесу виховання дітей, подальшого розвитку потребує мережа соціального житла в області, як того вимагає Глава держави. На регіональному рівні заплановано реалізувати ініціативу у рамках пілотного проекту "Фундамент для дитини", яким передбачено забезпечити дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа міні-будинками житлового будівництва. Створення центрів підтримки сім’ї та дітей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool