Кіровоградщина: перші досягнення за 100 днів перебування на посаді

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Підсумовуючи перші досягнення за 100 днів перебування на посаді, голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко взяв участь у відкритті діагностичного центру на базі Кіровоградської обласної лікарні, який створено за європейськими стандартами.

- Створення сучасних діагностичних центрів – це виконання частини завдання Президента України щодо наближення медицини до людей. І всі ми добре розуміємо, що вчасно визначений діагноз – це запорука подальшого успішного лікування хвороби, - наголосив голова облдержадміністрації.
Андрій Ніколаєнко оглянув центр, який має два кабінети ультразвукової діагностики, три ендоскопічні кабінети, кабінет ЕКГ, ургентний рентген-кабінет, експрес-лабораторію, обладнану унікальною апаратурою, що дозволить якісно діагностувати широкий спектр захворювань у дуже стислі терміни.
Головний лікар Кіровоградської обласної лікарні Лариса Андреєва зауважила, що унікальність цього діагностичного центру пов’язана не лише з наявністю найсучаснішого обладнання, сертифікат на яке у січні минулого року вручив лікарні Глава держави. Увесь процес роботи лабораторії автоматизований. А враховуючи розміщення в одному приміщенні ендоскопічної, лабораторної, ультразвукової діагностичної служби, функціонального кабінету, рентгенологічного кабінету та кабінету комп’ютерної томографії, пацієнтам зможуть проводити обстеження в одному місці, не блукаючи по території лікарні.
- Зараз ми маємо змогу працювати на рівні клітин, виявляти хвороби на початкових стадіях – це прорив для обласної лікарні. До речі, вартість вітчизняного обладнання, яке ми закупили, наполовину дешевше імпортних зразків, хоча в якості жодним чином їм не поступається, - підкреслила Лариса Андреєва.
До створення Кіровоградського діагностичного центру долучились і місцеві благодійники. До проекту підключилась відома меценатка Людмила Шубіна, генеральний директор ТОВ «Друкмаш-центр», яка погодилася профінансувати частину ремонтних робіт, придбати додаткові меблі та допомогти з оздобленням центру.
Голова облдержадміністрації підкреслив, що загалом за останні два роки медицина Кіровоградщини отримала колосальні кошти із держбюджету. Зокрема, на облаштування і оснащення діагностичного центру було використано понад 13 млн. грн.
- Кроки, які здійснює влада в рамках реалізації реформи медичної сфери, спрямовані на підвищення якості медичних послуг для населення та на поліпшення умов праці медиків. Влада й надалі працюватиме над розбудовою Кіровоградської обласної лікарні, у планах створення опікового центру, повноцінний ремонт поліклінічного відділення, а також питання облаштування їдальні на території лікарні, - підсумував Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool