Кіровоградщина: перше вересня сьогодні - не лише свято, а й головний біль для батьків

Вересень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 1310 | Коментарі: 0

Нині, щоб зібрати дитину до школи, батькам доводиться щонайменше кілька місяців добряче економити. Адже ціни на шкільне начиння, одяг та підручники з кожним роком ростуть, а заробітні плати залишаються незмінними. Експерти вже підрахували, що витрати збільшаться мінімум на 10%, порівняно з минулим роком.

– Як опозиційний депутат, як керівник позашкільного центру, хореографічного ансамблю, я постійно спілкуюся з виборцями, батьками своїх вихованців. Сьогодні, щоб уперше зібрати дитину до школи, потрібно чотири-шість тисяч гривень. А для занять хореографією потрібно ще танцювальне взуття – пуанти, а це 1500-1800 гривень, взуття для народних танців – ще 450-700 гривень, «джазовки» – 380-600 гривень, звичайні балетки – 100-180 гривень. А ще тренажна форма та дорогі костюми. І все це теж лягає на плечі батьків. Ви тільки вдумайтеся! Це при тому, що доходи в людей не змінилися, а частіше через інфляцію, навпаки зменшилися, ціни ростуть ледь не щодня, а комірне з’їдає більшу частину сімейного бюджету…

Ця влада не думає, як людям жити, вона робить усе, щоб вони виживали! – заявляє депутат Кіровоградської міської ради, лідер «Опозиційного блоку» в обласному центрі Анна Ніжнікова.
Вона також звертає увагу, що десятки шкіл на Кіровоградщині нині або взагалі не відзначатимуть свято Першого дзвоника, бо їх закрили, або першого вересня відкриють свої двері вже «оптимізованими» чинною владою.
– Мені відомі десятки випадків, коли люди переконували, вмовляли владу, а потім від безвиході мітингували, щоб у селах не закривали і не реформовували школи. Однак можновладці нікого не слухали – різали по живому. Відтак чимало вчителів нині залишилися без роботи, а школярам доведеться діставатися навчальних закладів за десятки кілометрів. При цьому не всі школи забезпечені автобусами, – зауважує депутат. – Слава Богу, що їхня горе-«оптимізація» не торкнулася ще самого обласного центру!
Ніжнікова нагадує, що за часів керівництва в області Сергія Ларіна влада чи не вперше звернула належну увагу на освіту в регіоні.
– Шкільні автобуси, програма «Шкільна парта», проект «Історія рідного краю», акція «Стоп радон»… І це ще не весь перелік заходів, спрямованих на забезпечення якісної освіти нашими дітьми. А що маємо сьогодні? «Шкільну парту» згорнули, «Стоп радон» – лише на папері! Про скандал зі шкільними автобусами взагалі мовчу, - підкреслює депутат і додає, що «Опозиційний блок» – та політична сила, яка розуміє, що досягнення миру – це запорука стабільності, а відродження економіки – це можливість не скорочувати школи і педагогів, а навпаки розвивати навчальні заклади і виплачувати гідну зарплату освітянам.

Ірина Іванова


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool