Кіровоградщина переходить на цифрове мовлення.

Серпень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 640 | Коментарі: 0

На щотижневій апаратній нараді перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко порушив питання відключення в Кіровоградській області аналогового сигналу телебачення та переходу на цифрове мовлення.

Більш детально із зазначеного питання поінформував представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в області Сергій Каракулін.

За його словами, відповідно до постанови Уряду, яка внесла зміни до плану використання радіочастотного ресурсу, 1 серпня Кіровоградська область була відключена від аналогового мовлення. Однак сьогодні телеглядачі мають змогу дивитися декілька каналів на аналогових передавачах - «UA: Перший» та канал «Кіровоград», а також «2+2» у Кропивницькому (на базі ліцензії ТРК «Стимул») і Гайвороні. Ці канали залишатимуться на аналоговому сигналі в області до 31 грудня цього року.

Посадовець підкреслив, що відключенню передувала відповідна підготовча робота: інформування населення про альтернативні шляхи перегляду телеканалів (підключення до супутникового, кабельного або цифрового телебачення), аналіз наявності в торгівельних мережах тюнерів тощо.

На сьогодні в області є 6 телевеж, на яких розташовані передавачі цифрового сигналу – у Кропивницькому, Новоархангельську, Новомиргороді, Новоукраїнці, Олександрії та Устинівці. Найближчим часом планують встановити цифровий передавач у Смоліному.
Директор обласного контактного центру Андрій Лаврусь у свою чергу повідомив, що масових звернень на "гарячу лінію" голови облдержадміністрації з питань відключення аналогового мовлення не спостерігається – зафіксовано лише 23 відповідні дзвінки. Принагідно він проанонсував проведення завтра, 7 серпня, тематичної "гарячої лінії" – з 11 до 12 годин на питання жителів області відповідатиме представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніна Рахуба зазначила, що в торгівельних мережах області наявні тюнери цифрового телебачення. Ціни на них, за даними моніторингу, не змінилися – від 440 грн. залежно від оптової ціни постачальника.

Державне регулювання цін на такі товари не розповсюджується. Проте ще у 2012 році тюнерами Т2 було забезпечено пільгові категорії населення області. За словами директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олександра Догарова, 21 тисячу цифрових передавачів було надано особам з інвалідністю та сім'ям, які мали на утриманні людей з інвалідністю, а також малозабезпеченим і отримувачам субсидій. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool