Кіровоградщина: пенсіонер отримав статус учасника бойових дій

Лютий 27, 2015 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

На адресу військової прокуратури Південного регіону України на ім'я військового прокурора регіону надійшов лист від жителя Кіровоградської області Василя Яковича Гусаренка, в якому той висловлює подяку військовому прокурору Кіровоградського гарнізону Андрію Веліксару та старшому прокурору цієї ж прокуратури Олексію Галисевичу, за втручання яких пенсіонер на законних підставах отримав статус учасника бойових дій.

«Я не знаю, як віддячити вашим прокурорам. Повірте, за свої 65 років я не зустрічав такого людяного ставлення до пенсіонерів», - пише автор листа.
А почалася ця історія багато років тому, коли В. Гусаренко, який у грудні 1968 року проходив строкову військову службу в одній з військових частин на території Чехословаччини, звернувся до Кіровоградського обласного військового комісаріату щодо надання йому статусу учасника бойових дій.
Відповідно до чинного законодавства у останнього для цього були всі підстави, проте у військкоматі йому відмовили.
Усі спроби пенсіонера добитися вирішення цього питання позитивного результату не дали. Тоді у вересні 2014 р. з відповідним проханням він звернувся до військової прокуратури.
У жовтні 2014 р. військовий прокурор Кіровоградського гарнізону подав позовну заяву до Кіровоградського окружного адміністративного суду, після розгляду якої суд скасував рішення Кіровоградського обласного військового комісаріату про відмову громадянину В. Гусаренку в наданні статусу учасника бойових дій.
Рішення суду першої інстанції було затверджено Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом у січні 2015 року.
Так, за втручання військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України пенсіонер отримав статус учасника бойових дій та відповідне посвідчення.
Прес-секретар військової прокуратури
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool