Кіровоградщина: органи ДАІ порушують законодавство при наданні адмінпослуг

Липень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 871 | Коментарі: 0

В ході перевірки питання надання адміністративних послуг в органах ДАІ області установлено, що вказане законодавством майже не виконується.

Зокрема, виявлено, що в порушення вимог бюджетного законодавства, кошти, сплачені суб’єктами господарювання або іншими власниками транспортних засобів за надання адміністративних послуг, надходять на розрахунковий рахунок спеціального фонду УДАІ УМВС в області, а не на єдиний казначейський рахунок, внаслідок чого щомісяця формується заборгованість перед державним бюджетом в межах 200 тис. грн.
Окрім того, інформаційні та технологічні картки на адміністративні послуги не затверджені, їх зміст не відповідає вимогам законодавства. Так, інформаційна картка на адміністративну послугу з реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів та прийняття іспитів з Правил дорожнього руху РЕВ з обслуговування Бобринецького та Компаніївського районів не містить інформацію щодо розміру та порядку внесення плати.
Аналогічні порушення виявлені у діяльності ВРЕР ДАІ з обслуговування Знам’янського, Олександрівського районів та РЕВ з обслуговування Вільшанського району.
Також, системні грубі порушення виявлені при наданні адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру на перевезення небезпечних вантажів та організованого перевезення дітей.
На усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено подання, яке, наразі, перебуває на розгляді.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool