Кіровоградщина: обласна служба екстреної медичної допомоги має стати однією з кращих у державі

Квітень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко, який  ознайомився з роботою територіального медичного об'єднання "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області".

Голова облдержадміністрації разом зі своїм заступником з гуманітарних питань Галиною Пастух, головним лікарем обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександром Ярошенком та начальником управління охорони здоров’я ОДА Олегом Рибальченком оглянули приміщення Центру, зокрема, гараж, ремонтну зону, кімнати відпочинку бригад екстреної допомоги, ознайомилися з обладнанням санітарних автомобілів, як нових, так і тривалої експлуатації, які щомиті виїздять на порятунок людей.
Відвідав Андрій Ніколаєнко також диспетчерську службу, де головний лікар Центру повідомив керівнику області, що лише протягом останньої доби диспетчерами в цілому по області було прийнято 996 екстрених викликів, на які бригади медичної допомоги відреагували оперативно, надавши усім необхідну допомогу. До пацієнтів доїжджали переважно у встановлені терміни, у міській місцевості – протягом 10 хвилин (на сьогоднішній день цей показник становить 92%), у сільській – протягом 20 хвилин (85%).
Також він повідомив, що служба екстреної медичної допомоги в області у повному обсязі забезпечена медикаментами та паливно-мастильними матеріалами. Як і минулого року, за словами Олександра Ярошенка, на придбання медикаментів для служби екстреної медичної допомоги з державного бюджету виділено 7 мільйонів гривень.
Також вирішується питання з оснащення машин екстреної медичної допомоги GPS-навігаторами, що дозволить відслідковувати кожну з них в онлайн-режимі з центрального пульту у диспетчерській службі. Це дозволить спрямувати найближчі до пацієнтів машини та надати їм вчасну допомогу.
Оглянувши приміщення Центру голова ОДА окреслив окремі проблеми медичного закладу, які потребують невідкладного вирішення. Це, зокрема, дах, який протікає і потребує ремонту, теплоізоляція приміщень, заміна вікон, які вже вичерпали свій термін експлуатації, необхідність розширити площу медичного закладу, адже на сьогодні тут вже затісно.
Андрій Ніколаєнко одразу поставив завдання своєму заступникові та головному лікарю ЦЕМД – детально проаналізувати весь комплекс ремонтних робіт, визначити їхню черговість, окремо розпочати організаційний процес щодо приєднання до Центру екстреної медичної допомоги порожніх приміщень санітарно-епідеміологічної станції. Такий крок дозволить розширити можливості ЦЕМД та безболісно об’єднати екстрену медичну допомогу із так званою санітарною авіацією. – Після того, як буде визначено вартість усіх робіт, вже нинішнього року, з настанням тепла, ми розпочнемо перші ремонтні роботи. Однозначно, ми зробимо все, щоб обласний Центр екстреної медичної допомоги став одним з кращих у державі – наголосив Андрій Ніколаєнко.
Очільник Кіровоградщини поділився своїми враженнями та планами стосовно подальшого розвитку служби екстреної медичної допомоги в області з журналістами обласних ЗМІ. – Якщо в обласному центрі ситуація зі службою екстреної медичної допомоги є зрозумілою, то стосовно територій можна сказати, що у тих районах, де керівники приділяють належну увагу реформуванню цієї служби, ситуація є набагато кращою, але, на превеликий жаль, є ще райони, де це питання недопрацьоване. Тому я зосередив увагу усіх керівників територій на тому, що це питання є одним з пріоритетних і йому необхідно приділяти особливу увагу. Головне, що є ініціатива Президента України, який доручив реформувати службу екстреної медичної допомоги в державі, а у нас в області є бажання змінити ситуацію на краще у цьому напрямку. Тому ми зробимо все від нас залежне, щоб служба екстреної медичної допомоги запрацювала по всій області, згідно із заданими стандартами, – наголосив Андрій Ніколаєнко.
Андрій Ніколаєнко вручив обласному Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сучасне медичне обладнання: дефібрилятор "Біфазік-плюс", глюкометри "Глюкофот-плюс" та напальникові пульсоксиметри (загальною вартістю 25 тисяч гривень).
Також керівник області пообіцяв колективу медичного закладу посприяти разом із соціально відповідальним бізнесом у придбанні спеціальних медичних костюмів – для участі представників Центру у цьогорічному міжнародному конкурсі на кращу бригаду екстреної медичної допомоги, з тим, щоб на достойному рівні представляти нашу область. Минулого року наші лікарі підтвердили звання одних з кращих, здобувши у конкурсі третє призове місто, пропустивши вперед колег із Польщі та відому українську фірму "Борис".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool