Кіровоградшина: не допустіть пожеж в опалювальний період!

Листопад 27, 2013 | Новини | Переглядів: 965 | Коментарі: 0

Восени у наших помешканнях вкрай не вистачає тепла, тож природно, що люди зігріваються за допомогою електронагрівальних приладів, нерідко саморобних, а також затоплюють груби і печі.

А проблема пожежної безпеки, саме в цей час, набуває особливої гостроти. Тож, ретельно перевірте стан своїх опалювальних та електронагрівальних приладів! Несправні нагрівачі не повинні допускатися до експлуатації. Це лихо і біда у вашому домі.
Нагадуємо правила, які необхідно пам’ятати, щоб у вашому помешканні не став господарем «червоний півень». Стосуються вони, передусім, власників пічного опалення, парових котлів та електрообігрівачів:
- проводьте очищення димоходів та печей від сажі;
- не припустимо залишати печі і каміни без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям, використовувати для опалення ненадійні саморобні електроприлади;
- не можна користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини, розміщати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором;
- не можна зберігати вуглини, які ще жевріють, та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев`яній підлозі або горючій підставці;
- не варто сушити й складати на печах та електрокамінах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали, застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини, прокладати димоходи по горючих основах, та інше, що порушує правила пожежної безпеки.
- господарям будинку з газовим опаленням також не зайвим буде звернутись до фахівців і перевірити технічну справність обладнання перед початком опалювального сезону.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool