Кіровоградщина: найбільше корупційних правопорушень виявлено в діяльності депутатів

Квітень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 967 | Коментарі: 0

Прокуратурою області скеровано на судовий розгляд обвинувальний акт стосовно звинувачення керівника апарату районного суду у корупції.

Колишній працівник суду за отримання неправомірної винагороди здійснював службове підроблення постанов суддів. А саме, скасовував призначенні судом покарання у вигляді виплати штрафів накладених органами ДАІ.
«Це однин з 5 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення, що були направлені до суду органами прокуратури, - зазначає начальник відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції Олег Вікторович Мунтян . – Завдяки скоординованим діям усіх правоохоронних органів регіону у поточному році вдалося підвищити ефективність протидії корупції. За вказаний період розпочато 25 кримінальних проваджень про вчинення корупційних правопорушень. В рамках їх розслідування 7 осіб отримали повідомлення про підозру, 3 - були відсторонені від займаних посад, 4 – звільнені».
Крім цього, як констатує керівник відділу органів прокуратури, уповноваженими суб’єктами протидії корупції спрямовано до суду 25 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. За результатами їх розгляду до адмінвідповідальності притягнутий 21 посадовець.
Серед покараних – службові особи органів влади, самоврядування, правоохоронці. А найбільше корупційних правопорушень було виявлено в діяльності депутатів місцевих та селищних рад.
Прокуратура й надалі застосовуватиме усі надані їй законом повноваження задля ефективній протидії корупції та реального притягнення до відповідальності осіб, які вчиняють корупційні правопорушення.

Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool