Кіровоградщина: на території заповідника відбудеться свято Івана Купала

Липень 02, 2019 | Новини | Переглядів: 1240 | Коментарі: 0

7 липня 2019 року історико- архітектурний заповідник родини Раєвських, філія Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, проводитимуть захід з циклу «Звичаї і обряди українського народу» свято Івана Купала.

На території заповідника біля річки Бовтиш будуть народні гуляння з піснями та плетінням вінків. Розпочнеться свято з вітального слова Розумівського сільського голови Христенка М.В. та завідуючого філією історико-архітектурного заповідника родини Раєвського М.В. Галич.

Активну участь в святі братиме молодь села Розумівки та оновлений Народний фольклорний ансамбль «Барвінок», який буде виконувати українські народні пісні, а також буде проведена вікторина на знання про свято Івана Купала, за правильні відповіді гості отримуватимуть солодощі та символічні призи

. За давніми звичаєм дівчата будуть плести вінки і пускати на воду, а також виконувати інші обряди, які пов’язані зі святом Івана Купала. На захід запрошуються всі хто бажає весело провести час.

Початок о 19.00 біля річки Бовтиш на території заповідника родини Раєвських.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool