Кіровоградщина: на території центральної районної лікарні знаходиться вибуховий пристрій?

Лютий 04, 2015 | Новини | Переглядів: 1190 | Коментарі: 0

Міліціонери спільно з представниками інших відомств відпрацьовують злагодженість дій у разі виявлення вибухового пристрою
Відповідні заходи вживаються з метою підвищення ефективності та належної підготовки до безперебійної роботи усіх задіяних служб та їх оперативного реагування на виникнення подібних ситуацій.

Так, у селищі Петровому участь у навчаннях спільно з правоохоронцями взяли представники пожежної рятувальної частини, газової дільниці, медичного закладу, селищної ради та районного відділу «Кіровоградоблаенерго».
- За легендою до райвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового місцевої пожежної частини про те, на території центральної районної лікарні знаходиться вибуховий пристрій, - розповів начальник Петрівського РВ УМВС України в області Євген Чуйко. – На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група.
У ході реагування на повідомлення правоохоронцями та представниками зазначених служб і підрозділів були вжитті заходи щодо проведення евакуації персоналу та відвідувачів з будівлі та прилеглої території; взяття під охорону зони можливого ураження та недопущення потрапляння до неї людей і техніки; відключення об’єкта від систем газопостачання та електропостачання; зосередження сил цивільного захисту; підготовки бригади швидкої допомоги до надання допомоги постраждалим; організації роботи оперативного штабу; проведення обстеження будівлі та території на предмет виявлення вибухових предметів; знешкодження виявленого вибухового пристрою.
Також подібні навчання днями пройшли і у селищі Добровеличківці. Правоохоронці разом з працівниками районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій відпрацювали дії зі знешкодження умовного вибухового пристрою, який був «закладений» під торгівельним закладом.
За словами начальника Добровеличківського РВ УМВС в області Ігоря Тельного, спільні навчання сприяють підвищенню рівня тактики взаємодії, у першу чергу, працівників міліції та рятувальників, у разі можливого виникнення таких ситуацій та відповідного реагування на них.
Правоохоронці нагадують - про підозрілих осіб, невідомі предмети, що можуть бути схожі на вибухові пристрої, або залишені без нагляду речі, повідомляйте за «телефоном довіри» УМВС: (0522) 24-15-60 (цілодобово) або до найближчого відділення міліції за номером спецлінії «102».

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
(за матеріалами РВ УМВС)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool