Кіровоградщина: на території Новомиргородського лісництва провели перевірку

Липень 03, 2019 | Новини | Переглядів: 575 | Коментарі: 0

На нашій степовій Кіровоградщині ліси займають дуже незначну площу - усього лиш три відсотки усієї території

Тому у пожежонебезпечний період наше ставлення до лісу має бути дуже бережливим. Адже вогонь, що миттєво поширюється відкритою територією, може завдати непоправної шкоди не надто обширним лісовим масивам регіону. 

Не покладаючись у повній мірі на відповідальність громадян, рятувальники, працівники лісового господарства та правоохоронці проводять профілактичні патрулювання лісових масивів, звертаючи особливу увагу на дотримання громадянами правил пожежної безпеки. Подібні спільні профілактичні заходи триватимуть до жовтня поточного року і проводитимуться у місцях, де полюбляють збиратися охочі до відпочинку на лоні природи.

Одна з таких перевірок відбулася 2 липня на території Новомиргородського лісництва. І, як варто було очікувати, незважаючи на сувору заборону в’їзду на територію лісу, знайшлися такі, кого ні заборона, ні шлагбаум не спинили. З громадянами провели бесіду та попередили, що порушення правил пожежної безпеки у небезпечний період тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність. Крім того, рятувальники нагадали громадянам, що лісові пожежі вирізняються масштабністю: її дуже важко помітити та контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрям, а кліматичні умови, такі як спека, вітер, незначні опади, лише сприяють стрімкому розвитку пожеж. Тому, перш ніж вирушити на відпочинок до лісу, задумайтесь: чи варто у спекотну днину відпочивати під густими кронами лісу, чи можливо віддати перевагу іншому виду відпочинку, аби не зашкодити собі та довкіллю.
Бережіть ліс від пожеж!

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool