Кіровоградщина: на території Бірківської сільської ради провели рейд

Серпень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 1445 | Коментарі: 0

Літня спека продовжує тримати в полоні територію Кіровоградщини. Суха вітряна погода в рази збільшує ризик виникнення пожеж, сприяє швидкому поширенню вогню, який безжально знищує все на своєму шляху.

Працівники пожежно-рятувальної служби, щоб запобігти надзвичайним подіям, травмуванню та загибелі людей на них, вживають різноманітних заходів, серед яких проведення навчальних акцій, семінарів, роз’яснювальної роботи серед дорослого населення і дітей, розповсюдження друкованої продукції, звернення через засоби масової інформації тощо.

Віднедавна рятувальники активно використовують такий вид інформування і навчання населення (особливо у сільській місцевості) з основ безпеки життєдіяльності як «дискусійні майданчики», які збираються, як правило, у приміщеннях сільських рад.

Так, 18 серпня працівники Управління ДСНС в області спільно з працівниками місцевого підрозділу провели роз’яснювальну роботу серед населення Олександрівського району. Зокрема у райцентрі рятувальники здійснили подвірний обхід та поспілкувались з мешканцями селища на теми безпеки життєдіяльності: попросили пригадати правила пожежної безпеки у побуті, закликали дотримуватись їх повсякчас, слідкувати за малолітніми дітьми, не залишати їх без нагляду тощо. Також серед олександрівчан були розповсюджені листівки із застереженнями та правилами поведінки під час надзвичайних подій.

На території Бірківської сільської ради було проведено «дискусійний майданчик»: присутні дізнались про правила безпеки під час відпочинку на воді та на природі, під час виявлення боєприпасів часів Другої світової війни, небезпеку випалювання сухої трави та пожнивних залишків. Жителям Бірок детально розповіли, як запобігти пожежі, як поводитись, якщо вона виникла, як надавати допомогу постраждалим. Окремо наголошувалось на необхідності пильнувати малечу, яка дуже часто через власну допитливість і непосидючість потрапляє у прикрі історії.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області

Літня спека продовжує тримати в полоні територію Кіровоградщини. Суха вітряна погода в рази збільшує ризик виникнення пожеж, сприяє швидкому поширенню вогню, який безжально знищує все на своєму шляху.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool