Кіровоградщина: на рахунку 19-річного молодика більше 40 епізодів злочинної діяльності

Серпень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 1223 | Коментарі: 0

В даний час йому оголошено повідомлення про підозру у скоєнні кількох десятків крадіжок та трьох угонів транспортних засобів. Сума завданих потерпілим збитків, за попередніми даними, складає більше 150 тисяч гривен.

За скоєне нині йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років…
Мешканець одного з сіл Маловисківського району, що на Кіровоградщині, до того не потрапляв в поле зору працівників міліції. Однак поведінка хлопця і раніше змушувала його рідних замислюватися над тим, що з ним не все в порядку.

Навесні, коли погода змінилася з холоду на тепло, молодик полишив домівку і, не підтримуючи жодних зв’язків з рідними, подався «у мандри». За цей час встиг облаштуватися в одному з районів сусідньої області та до рідного краю продовжував навідуватися, щоправда, у переважній більшості, вночі…

Повідомлення про крадіжки з кладовищ та приватних домоволодінь почали надходити до Маловисківського районного відділу міліції протягом минулого місяця. Мешканці скаржилися на крадіжки з дачних будиночків, металевих конструкцій з кладовищ, приватних домоволодінь. До переліку потерпілих потрапив власник однієї з крамниць, який, внаслідок крадіжки, позбувся наявного товару: цигарок, алкогольних напоїв, шоколаду та м’ясних виробів, - розповів начальник Маловисківського РВ УМВС в області Сергій Рудь.
Ймовірно крадій щиро вірив у свою удачу, оскільки не оминув своєю увагою навіть торгівельний кіоск з лотерейними білетами. Усі відразу перевіряти не став, а робив це поступово час від часу, коли знаходилася вільна хвилина.

Згодом заробітку з крадіжок здалося підозрюваному замало. Тож продовжуючи кочувати з Черкащини до сусідніх з рідною домівкою сіл, зловмисник зміг скоїти угон двох мотоциклів та мікроавтобусу, залишених в приватних домоволодіннях господарями без нагляду.
Аби «заплутати сліди», продовжував постійно змінювати місце проживання, однак під час чергової «подорожі» додому його і затримали Кіровоградські оперативники. Підозрюваний як раз долав відстань з Маловисківського району у напрямку Черкаської області на краденому мотоциклі. При цьому власник цього транспортного засобу ще навіть не встиг виявити його зникнення. Про те, що необхідно забрати належне майно, чоловік дізнався від працівників міліції.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за частинами 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та частино 2 статті 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі а строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

В даний час правоохоронці також перевіряють причетність підозрюваної особи до скоєння інших злочинів як на Кіровоградщині, так і на території сусідніх регіонів.

Прес-служба УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool